Израел информира, че при въздушен удар е ликвидиран командир от

...
Израел информира, че при въздушен удар е ликвидиран командир от
Коментари Харесай

Израел изтегли преговорния си екип от Катар и нанесе въздушни уда...

Израел осведоми, че при въздушен удар е премахнат пълководец от Хамас с директно присъединяване в кървавото нахлуване на 7 октомври, което предизвика израелската атака в Ивицата Газа. 

 

От своя страна военното крило на Хамас заяви, че е изстреляло по Тел Авив бараж от ракети в отговор на продължаващите офанзиви на Израел против Ивицата Газа.

 

Израелските договарящи ще се върнат вкъщи, оповестиха от канцеларията на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху. В изказването се отбелязва, че групировката не спазила своята част от съглашението за освобождението на деца и дами заложници. Израелският боен министър Йоав Галант съобщи, че измежду заложниците, държани от Хамас, към момента има 15 дами и две деца. Междувременно от Хамас бяха безапелационни, че до момента в който Израел не приключи огъня в Газа, няма да има нова замяна.

 

Припомняме, че по време на примирието предходната седмица Хамас освободи 105-ма заложници, а Израел пусна на независимост 240 палестински пандизчии.

 

Израел допуска, че в Газа към момента се намират общо 137 заложници.

 

Шефът на Пентагона Лойд Остин уточни потребността Израел да пази цивилните в Газа, като ги назова " центърът на тежестта " в израелската война с радикалното палестинско придвижване Хамас.

 

" Неколкократно съм обръщал ясно внимание на водачите на Израел, че отбраната на цивилните палестинци в Газа е по едно и също време морална отговорност и стратегическо обвързване ", акцентира той.

 

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис показа американските цели по отношение на края на спора сред Израел и Хамас. Харис уточни, че откакто войната завърши, напъните за възобновяване би трябвало да се поставят " в подтекста на явен политически небосвод за палестинския народ към лична страна, водена от актуализирана палестинска власт, както и да имат забележителна поддръжка от интернационалната общественост и от страните в района ", гласи още изказването.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР