Израел има един основен проблем - да защити своите граждани.

...
Израел има един основен проблем - да защити своите граждани.
Коментари Харесай

Журналист: В Газа има организации, пред които Хамас са като колежани

Израел има един главен проблем - да отбрани своите жители. Първо тези, които са на територията на Израел. Второ - обезпечаване на гаранции, че животът на заложниците ще бъде опазен. Как тъкмо това ще се случи, никой не може да каже, тъй като огромния брой заложници, които са в Газа, може да бъде разпилян из цялата Газа, в това число и подземен. 

Това разяснява пред Нова тв журналистът Георги Милков.

Сухопътна интервенция в Газа е допустима, само че тя ще е със съзнанието, че израелската войска ще понесе още жертви. Не забравяйте, че на 360 квадратни километра живеят над 2 млн. души. Там е опасано с тунели, някои от които са на по два и три етажа. Освен това непрекъснато се копаят нови тунели под границата за вход към Израел, описа той.

Ако сега има договаряния за живота на израелските заложници, не чакам нищо друго исвен освобождение на всички палестинци от Израел. Срещу един израелски боец - 1000 палестинци. Срещу 100 деца и дами най.малко ще изискат всички палестинци. Но това са единствено хипотези. Друг е въпросът дали Израел въобще ще желае да преговоря, тъй като сега никой там няма да договаря с терористи, уточни той.

Израелското общество ще окаже напън върху управляващите за договаряния, разяснява той.

Няма по какъв начин популацията на Ивицата Газа да се отдръпне. Тези хора няма къде да отидат. Газа е затворена отвред и когато израелските управляващи оповестяват, че ще нанасят удари против Хамас, тези цивилни хора просто няма къде да отидат. Това е огромния проблем, това е парадокса на обстановката, разяснява журналистът. 

Няма късмет за хората от Газа. Те се раждат в руини и там умират като пандизчии, като заложници на всевъзможни групировки. Затова там се раждат всевъзможни такива организации. Има и по-лоши от Хамас. Има такива, пред които Хамас са като колежани. Те ще вземат властта в някакъв миг и нещата ще продължат по същия метод, а децата на днешните израелци на следващия ден отново ще са изправени пред същия тероризъм, разяснява той.

Нищо не реализира Израел, като убива водачите на Хамас. Убиват един, а на негово място идва различен. Не е значим индивидът, той е просто човек, даже в Газа им не помнят имената. Причината е, че на тези хора, които са затворени в Газа, им е отнето бъдещето. Те нямат небосвод пред себе си, няма да какво да живеят, по тази причина там животът няма смисъл и по тази причина се случват такива неща, коменитра той.

Този спор, който се разгоря в този момент още веднъж, не е проблем единствено за Израел и Палестина. Това е нещо, което в допълнение разделя нашето западно общество, което така и така се раздира около вайната в Украйна, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР