Израел е все по-близо до за по-малко от четири години,

...
Израел е все по-близо до за по-малко от четири години,
Коментари Харесай

Израел разпуска парламента и се стяга за избори

Израел е все по-близо до за по-малко от четири години, откакто законодателите гласоподаваха в поддръжка за разпускането на Народното събрание на прелиминарен избор, оповестява " Ройтерс ".

Кнесетът гласоподава единомислещо за разформироване на авансово четене на законопроект, който се чака да бъде финализиран идната седмица. След това външният министър Яир Лапид ще поеме поста от премиера Нафтали Бенет, оглавявайки краткотрайно държавно управление.

Лапид, който дружно с Бенет постави завършек на рекордното ръководство на Бенямин Нетаняху преди година, като образува необичаен политически съюз от десни, либерали и арабски партии, който се провали през последните месеци поради вътрешни междуособици, дефинира идните избори като борба сред умерените и подкрепяните от Нетаняху екстремисти.
 Израел потегли към избори
Израел потегли към избори

Правителствената коалиция се разпадна

Нетаняху, понастоящем опозиционен водач в Израел, остана удовлетворен от хода на Бенет и Лапид да разхлабен това, което той назова най-лошото държавно управление в историята на Израел . Надеждите му са да счупи личния си връх и да завоюва шести мандат.

Четири социологически изследвания, оповестени през вчерашния ден, сочат, че дясната партия на Нетаняху и нейните евентуални съдружници - националистически и ултрарелигиозни партии, водят в допитванията, само че към момента не получават управническо болшинство в 120-местния Кнесет на Израел.

Техните леви, десни и центристки противници дадоха обещание да предотвратят връщането на власт на Нетаняху, който е съден по обвинявания в корупция, които отхвърля.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР