Израел e твърдо решен да отвърне на масираната атака на

...
Израел e твърдо решен да отвърне на масираната атака на
Коментари Харесай

Камерън: Израелците са решени да отмъстят на Иран

Израел e твърдо решен да отвърне на масираната офанзива на Иран,  сподели английският външен министър Дейвид Камерън по време на посещаване в Израел в сряда, предава " Ройтерс ".

Световните сили се стремят да предотвратят по-широка ескалация на спора в Близкия изток след офанзивите на Иран в събота вечерта, когато Техеран за първи път непосредствено нападна Израел след десетилетия на конфронтации чрез подставени лица и прокси групировки в района.

Иран стартира офанзивите в отговор на предполагаем  против комплекса на посолството му в Дамаск на 1 април, при който бяха убити двама генерали и няколко други ирански офицери.

Иранските ракети и дронове, изстреляни в събота, бяха свалени най-вече от Израел и, като не причиниха смъртни случаи, а единствено незначителни вреди. Но Израел споделя, че би трябвало да отмъсти, с цел да резервира доверието в своите възпиращи средства. Иран споделя, че смята въпроса за завършен към този момент, само че ще отвърне още веднъж, в случай че Израел го направи.

" Ясно е, че израелците вземат решение да работят ", сподели Камерън пред кореспонденти при започване на визитата си в Йерусалим. " Надяваме се да го създадат по метод, който допустимо минимум да ескалира спора. "
 Армията на Иран е подготвена за всевъзможни офанзиви на Израел
Армията на Иран е подготвена за всевъзможни офанзиви на Израел

Техеран дава обещание сериозен отговор на израелско нахлуване

Вашингтон и други западни държавни управления се надяват, че новите стопански наказания против Иран ще оказват помощ да убедят Израел да ограничи обсега на своето възмездие. Камерън сподели, че Англия желае да види координирани наказания против Иран от Г-7, които се срещат тази седмица в Италия.

" Трябва да им бъде обещано ясно и недвусмислено обръщение от Г-7 " , сподели той.

Вашингтон възнамерява да  насочени към програмата за ракети и безпилотни самолети на Иран през идващите дни и чака съдружниците му да последват образеца, сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан в изказване във вторник.

Ръководителят на външната политика на Европейския съюз Жозеп Борел, говорейки в Брюксел след изключителна видеоконференция на външните министри на Европейски Съюз, сподели, че някои държави-членки са поискали разширение на глобите против Иран.

" Джерусалем пост ": Армията на Израел е подготвена да отговори на Иран. Чака се датата

Ново напрежение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР