Израел е отхвърлил искането на САЩ да бъдат разрешено на

...
Израел е отхвърлил искането на САЩ да бъдат разрешено на
Коментари Харесай

Израел отказва да даде ракети на Украйна въпреки натиска на САЩ

Израел е отхвърлил настояването на Съединени американски щати да бъдат позволено на Берлин да доставя на Украйна противотанкови ракети , създадени в Израел, оповестиха американски и израелски публични лица пред Axios.

Ракетите, които се създават в Германия и биха били трансферирани на Киев от немското държавно управление, са създадени по израелска технология. Съгласно лиценза Израел би трябвало да утвърди всяко прекачване на ракетите на трета страна.

От началото на руско-украинската война Израел последователно заема по-проукраинска позиция в изискванията на напън от страна на Съединени американски щати, като се пробва да балансира сред това да разстрои държавните управления и във Вашингтон и в Москва. Въпреки това Израел към момента не е изпратил на Украйна съвременни оръжия за бойните ѝ дейности, както направиха доста страни - членки на Европейски Съюз.

Когато министърът на външните работи Лапид осъди клането в Буча, Украйна, осъществено при започване на април - кръвопролитие, за което се допуска, че е осъществено от съветски бойци, и затова е военно закононарушение - министърът на финансите Авигдор Либерман се опита да смегчи позицията на Израел, с цел да не ядоса съветското държавно управление.

" Всички ние осъждаме военните закононарушения ", съобщи Либерман пред Армейското радио в отговор на въпрос за клането в Буча. " Тук има взаимни обвинявания: Украйна упреква Русия, а Русия упреква Украйна . " Вместо да осъжда едната страна, той сподели: " Трябва да разберем, че там се води кървава война, и би трябвало да запазим моралната позиция на Израел и в това време нашите ползи ".

Преди това министър-председателят Нафтали Бенет осъди клането в Буча, без да упреква Русия във военни закононарушения.

По-рано този месец външният министър на Естония Ева-Мария Лиймец съобщи, че Израел не е забранил на балтийската страна да даде израелско оръжие на Украйна, обратно на известията, оповестени в някои медии.

" Досега сме получили позволение от всички страни на генезис за това, което искахме да дарим ", сподели Лиймец и добави, че " всяка страна, която има отбранителни ракети, би трябвало да поддържа Украйна и да подари или продаде оръжия. Мисля, че това е доста значимо, тъй като Украйна се бори за демократични полезности. Мисля, че те заслужават помощта на други демократични страни в тази битка "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР