Израел е отхвърлил искането на Съединените щати да разреши на

...
Израел е отхвърлил искането на Съединените щати да разреши на
Коментари Харесай

Израел отказа ракети на Украйна въпреки натиска на САЩ

Израел е отхвърлил настояването на Съединените щати да позволи на Берлин да доставя на Украйна противотанкови ракети, създадени в Израел, оповестява Axios.

Ракетите, които се създават в Германия и биха били трансферирани на Киев от немското държавно управление, са създадени по израелска технология. Съгласно лиценза обаче Израел би трябвало да утвърди всяко вероятно прекачване на трета страна.

От началото на войната в Украйна Израел последователно заема по-проукраинска позиция в изискванията на напън от страна на Съединени американски щати, о питвайки се да балансира сред американското и съветското държавно управление.
 Израел изпрати каски и бронежилетки на Украйна
Израел изпрати каски и бронежилетки на Украйна

Пратката е предопределена за избавителни служби и цивилни организации

Независимо от това обаче И зраел към момента не е изпратил на Украйна съвременни оръжия за бойните ѝ дейности, както направиха редица страни членки на Европейски Съюз.

Когато израелският външен министър осъди клането в украинския град Буча, за което се допуска, че е осъществено от съветски бойци, министърът на финансите се опита да смегчи позицията на Израел, с цел да не разгневи съветското държавно управление.

Преди това израелският ръководител Нафтали Бенет също осъди клането в Буча, без обаче да упреква Русия във военни закононарушения.

Украйна изрази отчаяние от отхвърли на Израел да й даде отбранителна помощ против Русия. Израелският министър председател обаче съобщи, че " премереният и виновен метод " на Израел му разрешава да бъде " приближен състезател, един от дребното, които могат да споделят непосредствено с двете страни и да оказват помощ, в случай че е належащо ".
 Израел е податлив да усили помощта за Украйна
Израел е податлив да усили помощта за Украйна

Страната се притеснява за репутацията на оръжеен износител
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР