Израел бърза. От началото на ваксинациите вече са имунизирани около

...
Израел бърза. От началото на ваксинациите вече са имунизирани около
Коментари Харесай

До края на март всички в Израел ще са ваксинирани

Израел бърза. От началото на имунизациите към този момент са ваксинирани към 20% от жителите. Това са близо 2 милиона души. До края на март е планувано всички израелци към този момент да са имунизирани.

Само три седмици след началото на акцията Израел към този момент е съумял да имунизира 20% от жителите си. При население от 9 милиона души това прави някъде към 1,8 милиона имунизирани. Толкова хора са получили дотук първата доза ваксина, а в това време стартира и повторното имунизиране на медицинския личен състав, заяви министърът на опазването на здравето Юли Еделщайн.

До края на март – всички с ваксина

В събота (9 януари) израелският министър председател Бенямин Нетаняху също получи към този момент втората доза от имунизацията. Правителството има желание до края на март да имунизира всички израелци над 16-годишна възраст.

Различни медии оповестяват, че Израел е сключил съглашение с компанията Pfizer за доставки на съответните количества ваксина. Общо страната ще получи 10 милиона дози от препарата на BioNtech и Pfizer. По думите на премиера Нетаняху, Израел ще е първата страна в света, която се е справила с ковид. Амбицията му е, Израел да се трансформира в модел за подражателство във връзка с бързото и всеобщо имунизиране на популацията.

В подмяна на това производителят на имунизациите ще получи данни за протичането на акцията и възможните странични въздействия. Посрещайки следващия аероплан с пратка на нови ваксини, министър председателят Нетаняху сподели, че задачата е да се имунизират по 170 000 души на ден.

Над 5 хиляди новозаразени

След като към Нова година броят на инфекциите още веднъж набъбна доста, Израел разгласи за трети път локдаун. Здравното министерство на страната заяви в неделя за 5030 нови случая на ковид. На еврейския почивен ден Шабат броят на записаните нови инфекции обаче е по-нисък – поради по-малкото направени проби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР