Изправят на съд престъпна група, симулирала продажби на трюфели и

...
Изправят на съд престъпна група, симулирала продажби на трюфели и
Коментари Харесай

Изправят на съд престъпна група, симулирала продажби на трюфели и гъби

Изправят на съд незаконна група, симулирала продажби на трюфели и гъби

Окръжна прокуратура – Пазарджик внесе обвинителен акт по отношение на лицето, което в периода от месец март 2021 година до 05.12.2022 година на територията на област Пазарджик  и на територията на страната са взели участие в проведена незаконна група. 

По делото е открито, че за горепосочения интервал незаконното съдружие е функционирало като е употребило следени търговски сдружения с профил на " изчезнал търговец “ и " буфер “, посредством които по документи са симулирани продажби и доставки на трюфели и гъби за образуване на данъчен заем и непозволено възобновяване на Данък добавена стойност от държавния бюджет в изключително огромни размери.

Установено е, че " изчезналите търговци “ били регистрирани без материална, кадрова и финансова обезпеченост. Те създавали документооборот с погрешно наличие за фиктивни доставки на артикули към следени от проведената незаконна група " буферни “ сдружения, имитиращи комерсиална активност по бране,добив и продажба на диворастящи гъби и трюфели.

В тях фиктивно били назначавани служащи, близки, родственици или доверени лица на четиримата обвинени.  Според прокуратурата целта е да правят в съгласие в страната закононарушения срещу данъчната и финансовата система, за които е планувано наказване отнемане от независимост повече от три години, като групата е основана с користна цел. По този метод държавният бюджет е бил ощетен със 765 654 лв. и е изработен опит да бъде ощетен със сума от 823 672 лв..

Част от парите са били влагани в закупуването на парцели и коли, за което неотложно след покачване на съответните обвинявания е известена и КПКОНПИ.

По искане на наблюдаващите прокурори цялото открито движимо и недвижимо имущество на петимата обвинени е обезпечено посредством налагането на запори и възбрани, като гаранция за осъществяване на плануваното кумулативно наказване конфискация.

По досъдебното  произвеждане Окръжна прокуратура – Пазарджик е направила изключителни по размер дейности по следствието – разпитани са над осемдесет очевидци, направени са комплицирани стопански експертизи и други Внесеният обвинителен акт е от 425 страници.  Делото е импортирано в съда след извършено интензивно следствие единствено за осем месеца от задържането на лицата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР