Изпратиха 38-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисия

...
Изпратиха 38-ия контингент от въоръжените сили за участие в мисия
Коментари Харесай

Изпратиха 38-ия военен контингент за мисия на НАТО в Афганистан

Изпратиха 38-ия контингент от въоръжените сили за присъединяване в задача на НАТО в Афганистан "Решителна поддръжка " от площад "Свобода " в Хасково.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Иван Иванов от Дирекция "Логистика " в Министерството на защитата.
9
Ротата за защита на летище Кандахар е образувана от над 100 военнослужещи, като по-голямата част от състава ѝ е от 31-ви механизиран батальон на Втора Тунджанска механизирана бригада. Повече от половината военнослужещи са с опит от задачи зад граница. Командир на ротата е капитан Светлин Симеонов – заместник-началник на щаба по огневата поддръжка във военно формирование 52 740. Участвал е в задачи зад граница през 2008 и 2012 година в Афганистан и през 2009 година в Босна и Херцеговина.

Националният пълководец полковник Иван Иванов получи икона на Св. Георги Победоносец и документ за присъединяване. Архиерейският наместник Георги Тодев и отец Никола отслужиха водосвет за здраве и триумф на задачата.
9
На церемонията по изпращането присъединяване взеха заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов и заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Това е четвъртият контингент, който Хасково изпраща за Афганистан, отбелязва "Булфото ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР