Изпратеният от Унгария отговор на изразените от ЕС притеснения за

...
Изпратеният от Унгария отговор на изразените от ЕС притеснения за
Коментари Харесай

ЕК продължи процедурата срещу Унгария заради закона за убежището

Изпратеният от Унгария отговор на изразените от Европейски Съюз терзания за закона за предоставяне на леговище не е задоволителен и въпросът може да бъде трансфериран на Европейския съд, съобщи през днешния ден Европейската комисия, представена от ДПА.

През юли предходната година Европейска комисия насочи публично предизвестие към Унгария, че новите й правила за предоставяне на леговище опонират на нормите на Европейски Съюз, в това число с наредбите, които не разрешават оказването на помощ на мигранти и лимитират достъпа на избрани лица до директни зони по границите, където се събират искащите леговище. Унгарското държавно управление не отговори на това предизвестие и ще получи " стимулирано мнение ", което е втора стъпка в процеса за налагане на наказания, съобщи Еврокомисията, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако Будапеща не предприеме съответните дейности до два месеца, комисията може да трансферира случая на Европейския съд.

Новият закон " криминализира всяка помощ, оказвана от представители на организации на лица, искащи да подадат молба за леговище или молба за право на престояване в Унгария ", означи Европейска комисия.

Унгария е ръководена от дясна коалиция отпред с партия ФИДЕС. Премиерът Виктор Орбан е един от най-твърдите критици на миграцията към Европейски Съюз, отбелязва ДПА.

Преди две седмици той съобщи, че желае да трансформира изборите за Европейски парламент през май в референдум за миграцията. Целта на Унгария е да подсигурява, че най-високопоставените позиции в Европейски Съюз ще бъдат заети от претенденти, отхвърлящи имиграцията, изясни Орбан.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР