Изпратени писма до САЩ и ЕСИма намеса на изпълнителната властАсоциация

...
Изпратени писма до САЩ и ЕСИма намеса на изпълнителната властАсоциация
Коментари Харесай

Прокурори: Осъждаме натиска върху български магистрати

Изпратени писма до Съединени американски щати и Европейски Съюз
Има интервенция на изпълнителната власт

Асоциация на прокурорите в България (АПБ) изпрати писма до съществени институции в Съединени американски щати и Европейски Съюз, с които България поддържа партньорство в областта на правораздаването и върховенството на закона. Повод за писмата на АПБ са “опитите от последните месец за дискредитиране на правосъдната власт и съответни магистрати, включително и на основния прокурор на Република България Иван Гешев от престъпни групировки, политици, подсъдими и обвинени лица, част от които укриващи се от българското правораздаване в непознати страни. ” Ден по-рано такива писма изпратиха и от Камарата на следователите в България.

“Строго осъждаме непозволения напън, който се упражнява върху българските магистрати напоследък във връзка осъществяване на техните функционалности за наказателно гонене на причинителите на закононарушения и възобновяване на нанесените от тях вреди ”, написа в писмата на АПБ. 

Прокурорите декларират, че не могат да останат безучастни, когато “в продължение на повече от две години в България сме очевидци на непрекъснати опити за директна интервенция на изпълнителната власт в работата на правосъдната. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР