Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да

...
Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не бива да
Коментари Харесай

Макрон не изключва изпращането на европейски войски в Украйна

Изпращането на западни сухопътни войски в Украйна не трябва да се изключва в бъдеще. Това съобщи френският президент Еманюел Макрон след края интернационална конференция в поддръжка на украинската страна в Париж. Той обаче посочи, че на този стадий няма консенсус за сходно решение.

Няколко европейски страни, в това число Франция, поддържат концепцията Европейският съюз да купува муниции, създадени отвън Европа. Във френската столица се събраха 20 европейски водачи, с цел да обсъдят поддръжката за Киев.
Прочетете още
Срещата беше свикана незабавно от президента Макрон, поради цитирам  „ ескалация на съветската експанзия през последните няколко седмици ”.

„ Тази вечер всичко беше разисквано свободно и непосредствено. Днес нямаше консенсус за изпращане на войски на терен по метод, който да е формален, признат и утвърден. Но във връзка с динамичността нищо не трябва да се изключва. Ще създадем всичко, с цел да не може Русия да завоюва тази война. Убедени сме, че провалянето на Русия е належащо за сигурността и стабилността в Европа ”, разясни президентът на Франция.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР