Изпращането на изтребители в Украйна не зависи от нас. Това

...
Изпращането на изтребители в Украйна не зависи от нас. Това
Коментари Харесай

Мачей Шимански, посланик на Полша у нас: Изпращането на изтребители в Украйна не зависи от нас. Това трябва да е решение на НАТО

Изпращането на изтребители в Украйна не зависи от нас. Това би трябвало да е решение на НАТО, сподели в " Тази заран " по bTV посланикът на Полша у нас Мачей Шимански. Преди дни Пентагонът разгласи, че никоя членка на НАТО няма да дава старите си изтребители МиГ-29 на Украйна.

Полша предложи да даде руските си бойни самолети изцяло гратис на Съединени американски щати, с цел да могат да бъдат предадени на украинската войска. Предложението изтребителите да отидат в американската военна база Рамщайн в Германия пристигна и в отговор на апелите на украинския президент Володимир Зеленски западните страни да обезпечат самолети на страната му.

Според Пентагона обаче вероятността бойни самолети от територия на НАТО да влязат във военната зона над Украйна " будят съществени притеснения” в целия алианс. " Всичко, което прави една страна от НАТО, го прави цялото НАТО.

Ние изразихме подготвеност и в този момент всички, България също, би трябвало да приемем някакво решение ", посочи дипломатът. По думите му ракетните удари на Русия покрай границата с Полша са проява на благоприятни условия.

" Ние сме подготвени, ние имаме и наличие на американски бойци. Разлика сред Полша и Украйна е в това, че ние сме в НАТО ", изясни посланикът на Полша. Преди дни полският парламент одобри закон за подпомагането на бежанците, бягащи от войната в Украйна.

Те получават нещо като българския ЕГН и по този начин могат да стартират работа и имат право на здравна помощ. Децата, които знаят полски – към 33 хиляди, незабавно са почнали да вървят на учебно заведение, изясни още полският посланик.

Всеки бежанец получава еднократна помощ от 300 злоти, което са към 125 лева, а поляците, които ги одобряват в дома си – по 40 злоти (по-малко от 20 лева.), изясни дипломат Шимански. " Няма да издържим без подпомагане на другите членове на Европейски Съюз. Това се договаря в Европейски Съюз. Не единствено Полша търси такава помощ ", добави той
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР