Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски

...
Изпращането, макар и на основата на двустранно споразумение, на войски
Коментари Харесай

Радев за думите на Макрон: Изпращането на войски от натовска страна в Украйна означава глобален сблъсък

„ Изпращането, въпреки и на основата на двустранно съглашение, на войски от натовска страна в Украйна значи световен конфликт. Означава неимоверно повишаване на риска от нуклеарен спор “.

Това съобщи президентът Румен Радев във връзка думите на френския си сътрудник Еманюел Макрон, че не е изключена вероятността за изпращане на западни сухопътни войски в Украйна.

„ Ще създадем всичко належащо, с цел да подсигуряваме, че Русия няма да може да завоюва тази война “, разяснява той

„ Вярвам, че европейските водачи ще проявят задоволително разсъдък и един доста уравновесен метод в поддръжката към Украйна, тъй че да не стигаме до изключителна ескалация, да не стигаме до риск от Трета международна война и нуклеарен спор “, добави президентът.

По думите му огромният проблем е, че свършват хората на бойното поле.

 

Сигурността, здравето и живота на българските жители следва да бъдат първокачествен приоритет, уточни Радев

„ Следим с интерес и нескрита паника срещата в Париж на европейски водачи, където стартира да се тества публичното мнение за изпращане на войски на обособени страни. Защото всички ние виждаме, че тактиката на предоставяне още и още оръжие очевидно не дава резултат и тук би трябвало да бъдем доста деликатни, тъй като огромният проблем към този момент не е в оръжията “, уточни Радев.

Той прикани премиера Николай Денков да даде повече обяснение по отношение на декларираната от него подготвеност за двустранно съглашение за сигурност сред Украйна и България .

Президентът на Украйна благодари на България за поддръжката

„ Моят апел е в действителност с един доста деликатно премислен уравновесен метод. Не можем да изоставим Украйна сама, тъй като това значи да компрометираме вярата в личните си правила и полезности и в интернационалното право, в правото на всяка една страна да отстоява своя суверенитет, независимост и самостоятелност, само че не можем да си позволим и недомислени дейности, които да доведат до световен боен конфликт. Така че чакаме уравновесени решения, рационален метод най-много от страна на българското държавно управление “, разяснява президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР