Изпращаме година, която ни изправи пред неочаквани изпитания и предизвикателства.

...
Изпращаме година, която ни изправи пред неочаквани изпитания и предизвикателства.
Коментари Харесай

Полицаят, спасил жена от самоубийство, стана Полицай на годината

Изпращаме година, която ни изправи пред непредвидени тествания и провокации. В изискванията на пандемия нашите задания се усилиха, само че вие, сътрудници, се справихте почтено. Направихте всичко по силите си да осигурите спокойствието на жителите и реда в страната. Благодаря за непоколебимия дух и воля, с които работихте. Наградите през днешния ден са оценка както за персоналните старания на всеки от Вас, по този начин и за Вашите сътрудници, с които работите в екип. Те са и дребна отплата за търпението и проявеното схващане от фамилиите Ви. Заедно потвърждаваме, че макар проблемите, компликациите и грешките, Министерство на вътрешните работи има своите достижения. Взискателността и рецензиите ни стимулират да изпълняваме почтено своя дълг към обществото. С тези думи министър Христо Терзийски се обърна към чиновниците на Министерство на вътрешните работи и от името на управлението на ведомството им пожела здраве и сили, увереност в осъществяването на общата задача – да служим на страната на положителното.

На късата гала на 27-то издание на самодейността „ Полицай на годината “ участваха заместник-министър Михаил Златанов, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов, парламентарният секретар на Министерство на вътрешните работи Светослав Белемезов, шефовете на основни и регионални дирекции, както и на дирекции от общата и профилираната администрация на Министерство на вътрешните работи.

Тази година комисията излъчи три самостоятелни и три групови награди, както и една за цивилен принос. Всички те са подписани от ръководителя на фондация „ Доверие и протекция “ Христо Друмев. Заради пандемичната конюнктура той не участва персонално, само че управлението на Министерство на вътрешните работи му насочи своите благопожелания и признателност за самодейността, която 27 години е като един отзив и самобитна социална оценка за работата на полицейските чиновници.

Младши контрольор Момчил Тошков от „ Охранителна полиция “ към Районно ръководство - АЕЦ " Козлодуй " е самостоятелният притежател на наградата „ Полицай на годината 2020 година “ Той е отличен за проявен кураж, неустрашимост и доблестна постъпка. На 1 декември 2020 година по време на служебна командировка в гр. Белене, още до момента в който се настанява в хотела си, получава сигнал, че в. Без да губи време, мл. контрольор Тошков се насочва към мястото и откакто става директен свидетел на скока, с риск за живота си, се хвърля след нея във водите и я избавя.

При колективите тази година са излъчени две призови места. Те са за отдел „ Специализирани полицейски сили “ – Столична дирекция на вътрешните работи и за чиновниците от бранш „ Патрулно-постова активност и всеобщи мероприятия “ на ЗЖУ – София към дирекция „ Жандармерия “ при Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “. През годината сътрудниците се включиха интензивно в екипите, които следяха за спазването противоепидимични ограничения. Служителите участваха и в общо 180 профилирани полицейски интервенции по противопоставяне на стандартната престъпност и наркоразпространението, в голям брой превантивни антитерористични мероприятия, както и в взаимни действия по защита на публичния ред и противопоставяне на престъпността.

По традиция бе връчен и приз за цивилен принос в работата на полицията. Отличен тази година бе 51-годишният Муртаза Клечов от с. Конарско, общ. Якоруда. Той е чиновник на Държавното горско стопанство в Якоруда и оказа помощ в спасяването на 2-годишно момченце, което през м. септември се бе изгубило в планината.

Министър Христо Терзийски награди с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи „ За героизъм и заслуга “ – III степен ст. комисар Стоян Стоянов, шеф на ОДМВР-Стара Загора. По думите на вътрешния министър, ст. комисар Стоянов е от чиновниците, овладели умеенето да работят в екип, да поемат отговорност и да управляват с професионализъм. Доказателство за това е последният позволен случай с бързото откриване на бруталното ликвидиране в Стара Загора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР