Изпращаме 2021 г. с исторически най-ниското ниво на безработица в

...
Изпращаме 2021 г. с исторически най-ниското ниво на безработица в
Коментари Харесай

Изпращаме 2021 г. с исторически най-ниското ниво на безработица у нас

Изпращаме 2021 година с исторически най-ниското равнище на безработица в България от 4,8% при започване на декември. Това е споделил вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Гълъб Донев при откриването на 18-ото издание на форума " Работодател на годината ", проведен от Агенцията по заетостта, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Той регистрира това като огромно достижение поради рестриктивните мерки, които пандемията слага пред възобновяване на стопанската система.

" Близо 153 хиляди безработни започнаха работа на първичния пазар на труда от началото на годината. Продължиха и дейните дейности за предварителна защита на продължителната безработица и самостоятелна работа с хората, които са стопански неактивни и мъчно намират работа сами “, отбелязва Донев.

По думите му вследствие на това през 2021 година броят на дълготрайно безработните е намалял над два пъти за последните 5 години - от 103 098 през 2016 година до 40 078 през октомври 2021 година Социалният министър е показал най-важните идни задания в региона на политиката на пазара на труда.

Сред целите на министерството в средносрочен проект е подготовката на Стратегия за активиране на стопански неактивните, валидирането на добитите по неофициален метод познания и умения, създаването на нови прогнози за потребностите от работна мощ и всеобщото използване на професионалното и кариерното насочване. 

" С тези ограничения ще подкрепим вложенията и напъните на работодателите в реализирането на планове за повишение на квалификацията на работната мощ “, е споделил още Гълъб Донев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР