Използвани подходящо, дигиталните инструменти и решения могат да се превърнат

...
Коментари Харесай

Microsoft обяви програма за малкия и среден бизнес в България


Използвани уместно, цифровите принадлежности и решения могат да се трансфорат в идващия мотор на растежа за страна като България (снимка: Microsoft)

Microsoft започва нова стратегия „ Solution Assessment ”, с която ще поддържа цифровата промяна на дребния и междинен бизнес в България. Програмата се финансира от Microsoft и разрешава на МСП в страната да получат експертна оценка на готовността им за цифрова промяна чрез поръчка.

Програмата се състои от четири етапи – осъществяване на изчерпателен разбор във връзка с съответните бизнес потребности на организацията, установяване на най-подходящите разновидности както за увеличение на продуктивността и ИТ сигурността, по този начин и за рационализация на ИТ инфраструктурата, като включва и рекомендации за следващи стратегически стъпки, въз основа на разбори и използване на положителни практики.
още по темата
Малкият и междинен бизнес са гръбнакът на българската стопанска система. Само през 2022 година в България оперират повече от 338 000 МСП, които освен развиват локалната стопанска система, само че и основават повече благоприятни условия за работа. Според консултантската компания „ McKinsey & Company, точно дигитализацията ще има основна роля в трансформацията на икономическия модел в страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Използвани уместно, цифровите принадлежности и решения могат да се трансфорат в идващия мотор на растежа за страна като България, предоставяйки опция на бизнеса да доближи до нови клиенти посредством разширение на районни и международни пазари. Програмата „ Solution Assessment ” цели да помогне на МСП в България по пътя им към цифровата промяна, показаха от компанията.

Програмата включва подробен разбор и рекомендации за взимане на осведомени ИТ решения, съобразени с бизнес тактиката на организацията. Обхваща разнообразни области като продуктивност на труда, ИТ сигурност, миграция  към облачни решения, рационализация на приложения и други. Препоръките, основани на структуриран разбор, ще оказват помощ на МСП сами да дефинират стъпките, които би трябвало да подхващат във връзка с цифрова промяна, потребление на облачни решения и възстановяване на процесите.

„ Solution Assessment ” се финансира напълно от Microsoft и е с дълготрайност до 5 седмици. Оценяването на всяка една компания може да варира според от предоставената информация, наличната инфраструктура и условията. Партньор на Microsoft по тази стратегия ще поддържа определените бизнеси във всяка една фаза, с цел да обезпечи ефикасен и пореден развой.

Малките и междинни предприятия в България ще получат следните запаси в границите на програмата:

След приключването на програмата, организациите ще могат да се възползват от по-ниски разноски, като вземат по-информирани решения и подхващат облачна миграция, съобразена напълно с съответната бизнес обстановка, с помощта на експертна помощ по време на целия развой.

Представители на МСП, които към този момент преглеждат цифровата промяна като главен фактор за бъдещия си напредък, само че към момента не са сигурни от кое място да стартират, могат да аплайват за програмата посредством. След приемане на кандидатурата, тя ще бъде прегледана и утвърдена от екипа на Microsoft. Ако кандидатурата дава отговор на критериите, специалист ще се свърже с посочения претендент.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР