Използването на системата VAR доведе до немислим куриоз в шампионата

...
Използването на системата VAR доведе до немислим куриоз в шампионата
Коментари Харесай

Цирк в Парагвай! Изгониха вратар с VAR преди началото на мача

Използването на системата VAR докара до невъобразим куриоз в шампионата на Парагвай. В мача за Суперкупата на страната вратарят на Серо Портеньо Жан Фернандес получи червен картон преди първия съдийски сигнал след намесата на видеоповторението.
Фернандес се готвеше за началото сред гредите, когато почитателите на Олимпия Асунсион започнаха да го освиркват. Стражът не остана задължен и отговори с жестове на съперниковата агитка.
" Когато отидох на вратата, почитателите на противника започнаха да ме замерят с предмети. Реагирах, направих жест, който в Бразилия е естествен. С този жест честват и голове. Не знам какво си намерения съдията, само че това беше неразбирателство ", изясни вратарят след мача.
Не е известно кой е алармирал на рефера, само че той употребява VAR и сподели червен картон на стража. За благополучие промяна преди срещата беше позволена и отборът стартира с 11 души. Действията на арбитъра опонират на регламента на потребление на VAR - съгласно разпоредбите системата се употребява за ценене на голове, дузпи, червени картони и неточности при идентификацията на осъдените футболисти.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР