Използването на криптовалута носи сериозни рискове за икономиката, дава възможност

...
Използването на криптовалута носи сериозни рискове за икономиката, дава възможност
Коментари Харесай

Световен лидер се обяви срещу криптовалутите

Използването на криптовалута носи съществени опасности за стопанската система, дава опция да се перат пари, да се укриват налози, да се финансира тероризмът и да се популяризират спекулативни схеми. Това е мнението на президента на Русия Владимир Путин.

На съвещание по отношение на тематиката за виртуалните валути той отбелязва, че внедряването на цифрови технологии във финансовата и банкова сфери са настоящи за целия свят, защото се разкриват нови благоприятни условия. „ В някои страни криптовалутите станаха и не престават да стават пълноценно платежно средство и капиталов актив. В същото време обаче потреблението на този тип валута носи съществени рискове” споделя съветският президент.

Виртуалната валута позволява безграничен кръг анонимни субекти. Купувачите й могат да бъдат въвлечени в незаконни схеми, а поръчителство за тях не съществува. „ В случай на пробив в системата и образуването на „ балон”, както е съвременно да се приказва в този момент, няма да има юридически виновни субекти. Това е доста сериозен въпрос, който би трябвало да имаме поради, когато обсъждаме темата”, добавя Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР