„Забранено ви е да го използвате“: Доналд Тръмп спечели милиони от продажбата на стоки с историческата си снимка, но правен експерт казва, че той може да е нарушил закона за авторското право

...
Използването на бившия президент Доналд Тръмп на неговата историческа снимка
Коментари Харесай

Използването на бившия президент Доналд Тръмп на неговата историческа снимка на стоки може потенциално да го вкара в правни проблеми, според доклад.

Миналия месец Тръмп беше арестуван в затвора на окръг Фултън в Атланта, Джорджия, след като беше обвинен в обвинения в рекет, свързани с предполагаемия му опит да отмени и да се намеси в президентските избори през 2020 г. Осемнадесет от неговите съюзници, включително Руди Гуилиани, също бяха обвинени.

След съобщението, че групата се очаква да се предаде до 25 август, социалните медии изчакаха снимките на крака в графика. След като Тръмп направи своя снимка – по-специално което го прави първият президент на САЩ, който прави снимка на чаша – той я сподели в X, бивш Twitter.

Свързани: „Боли“: Детегледачка във Флорида напусна 10 месеца -стара в гореща кола в продължение на пет часа, докато се грижеше за други деца, изправена пред утежняващи обвинения в непредумишлено убийство, служители казват

„Намеса в избори“, написа той в платформата след продължителна пауза. „Никога не се предавайте.“

Малко след като напусна затвора, кампанията на Тръмп започна да продава стоки с негова снимка на резервацията, включително тениски и чаши, наред с други артикули, съобщи CBS News, усилие, което му помогна трупат милиони.

Други хора също се възползваха от възможността и започнаха да продават сувенири на онлайн пазари като Amazon и Etsy. Юридически експерт и професор от университета Case Western Reserve обаче каза пред Spectrum News, че това е потенциално нарушение на авторски права.

Това съдържание не е налично поради вашите предпочитания за поверителност. Актуализирайте настройките си тук, за да го видите.

„Вие' забранено е използването му за редица неща без разрешение“, каза Бетси Розенблат. „Забранено ви е да го възпроизвеждате, да правите производни произведения от него, да го разпространявате без разрешение или, тоест да кажете, да разпространявате нещо, което не е единственото копие, което вече имате законно, и различни други неща. Публично показване, публично представяне, което отваря всякакви удивителни възможности тук“, продължи експертът.

Както посочи Розенблат, офисът на шерифа на окръг Фултън, който притежава авторско право, ще трябва да решат дали искат да предприемат съдебни действия срещу Тръмп и други хора, които печелят от изображението.

„Но също така е разумно да се мисли, че офисът на шерифа на окръг Фултън може да мисли, знаете ли, това е публичен документ, той принадлежи на света по някакъв начин, [авторските] права принадлежат на нас“, обясни Розенблат пред Spectrum. „Но новините за това принадлежат на света. И ние няма да поемаме разходите и проблемите по наемането на адвокат по авторски права и изпращането на премахвания, прекратяване и отказване и писма, или съдебни дела.“

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ. Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР