Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва

...
Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва
Коментари Харесай

Изплащането на 100-те млн. лв. за заплати в МВР започва от март

Изплащането на 100-те млн. лева за заплати в Министерство на вътрешните работи стартира от март. За 2019 година още веднъж се планува ново нарастване с 10%, сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев на брифинг.

Министерство на вътрешните работи получи в допълнение 100 млн. лв. за заплати след серията митинги, планувани от полицейския профсъюз СФСМВР, да продължат и по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз.

Министър Радев разяснява, че през миналата година са отпуснати и изплатени 17.5 млн.лв. за униформи на чиновниците, по 480 лв. на чиновник са изплатени. Допълва, че не е значимо тъкмо с какъв брой ще се покачат заплатите, а това да се случва регулярно.

" Смятам, че трудът на служителите на реда е оценен по достолепие, само че постоянно би трябвало повече ", добави Радев. Оценява се нарасналата разкриваемост на закононарушенията - убийства, грабежи, обири, МПС, както и постигнатата дружно с Агенция " Митници " по-голяма събираемост и откриване на закононарушения, свързани с данъчни измами. Няма забележка за работата на служителите на реда и от нашите сътрудници.

По-рано отново на 11 януари, след проблем със свален полицейски билборд, държавното управление предложи на синдикатите на Министерство на вътрешните работи нов билборд, непокътнат за реклама на европредседателството. Според синдикатите това е благ жест, само че той не взема решение казусът с ниските заплати.

След като на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов се възмути от това, че протестният билборд на служителите на реда е бил свален, той разпореди на министъра за Българското председателство Лиляна Павлова на служителите на реда да се дадат толкоз билбордове, колкото желаят, от рекламните уреди за европредседателството.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР