Изплакване на устата след измиване на зъбите, премахване на космите

...
Изплакване на устата след измиване на зъбите, премахване на космите
Коментари Харесай

Това са грешните хигиенни навици

Изплакване на устата след измиване на зъбите, унищожаване на космите от носа, нанасяне на антиперспирант след душ - наподобява, че множеството от нас вършат доста неточности, що се отнася до персоналната хигиена.

В последна сметка, ние придобиваме хигиенични привички от най-ранна възраст и не ги променяме доста през целия си живот. Това, което сме научили в детството, евентуално ще прилагаме през целия си живот.

Но знаете ли, че доста хигиенични привички, в действителност са неправилни?

Разгледайте ги и вижте по какъв начин да ги замените с нови:

Изплаквате устата си с вода след измиване на зъбите

Ако сте като множеството хора, откакто измиете зъбите си с паста за зъби, евентуално изплаквате устата си с вода. Но това понижава резултата на пастата, тъй като по този начин се отстранява флуора от устата, който от своя страна е една от най-важните съставки в пастата за зъби.

След измиване просто изплюйте непотребната паста и не използвайте вода. По този метод флуорът ще остане на зъбите ви и ще ги отбрани по-добре.

Не почиствате четката за коса

Не забравяйте да премахнете космите от четката за коса, само че въпреки всичко би трябвало и да я почиствате постоянно с вода. Бактериите от косата ви се събират елементарно върху четката, тъй че не забравяйте да я почиствате безвредно с вода и шампоан или нещо сходно, най-малко един път седмично.

Напълно премахвате космите от носа

Космите на тялото ни съществуват по някаква причина и за някои от тях е най-добре да не ги оставяме въобще. Въпреки че рядко някои хора отстраняват космите от носа, това е огромна неточност. Тези нишки работят като филтър в носа ви и улавят част от праха и дребните частици, като по този метод им пречат да навлязат в белите дробове.

Ако чувствате, че космите в носа ви се виждат, просто ги съкратете, само че в никакъв случай не ги премахвайте изцяло.

Миете ръцете си с топла вода

Ако желаете водата да убие бактериите, тя ще би трябвало да е гореща, т.е. при температура към 100 градуса. Това значи, че измиването с гореща вода не е по-ефективно от измиването на ръцете със студена вода. В същото време горещата вода изсушава кожата, тъй че е по-добре да се измиете със сапун и студена вода.

Твърде дълга завеса за вана

Бактериите и микробите могат елементарно да се натрупват върху завесата на банята, изключително в случай че е прекомерно дълга и се сгъва на пода. Затова се уверете, че дъното на завесата е на няколко сантиметра над пода на банята.

Нанасяте антиперспирант незабавно след душ

Ако кожата ви е към момента влажна, когато прилагате антиперспиранта, не забравяйте, че това понижа успеваемостта му. По-добре изчакайте няколко минути, с цел да изсъхнете изцяло, след което го нанесете.

В същото време не прилагайте антиперспиранти незабавно след бръснене, защото може да раздразните кожата.

Почиствате банята със студена вода

Почистването на банята ще бъде доста по-ефективно, в случай че употребявате топла вода. Най-добре е първо да напълните ваната с малко гореща вода, тъй че да се образува пара, а по-късно да почистите с препарат. Ще забележите, че по този метод ще премахнете мръсотията доста по-лесно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР