Изпитването на ваксината срещу COVID-19, разработвана от Оксфордския университет и

...
Изпитването на ваксината срещу COVID-19, разработвана от Оксфордския университет и
Коментари Харесай

Тестват ваксината на Оксфорд върху 50 000 участници

Изпитването на имунизацията против COVID-19, разработвана от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca, включва към 50 000 участници, съобщи във вторник пред BBC Radio 4 Андрей Полард от Оксфордската група за ваксини.

Професорът по педиатрична зараза и имунология акцентира, че размерът на изпитването е " основен ", с цел да се подсигурява сигурността на имунизацията. Полард също по този начин сподели, че броят на случаите на COVID-19 ще бъде значим фактор за установяване по кое време имунизацията ще бъде налична, съобщи БНР.

Въпреки това той предвижда, че настоящите тествания могат да дават задоволително данни за сигурността и успеваемостта на имунизациите, които по-късно могат да бъдат показани на регулаторните органи преди края на актуалната година. Оксфордският университет работи върху имунизацията COVID-19 дружно с компанията AstraZeneca, който пък разгласи по-рано денем, че стартира изпитване за допустимо ново лекуване на заболяването. AstraZeneca стартира първата фаза на тестването на собствен претендент за лекуване на COVID-19, разкриха от компанията във вторник.

Изследването е предопределено да дефинира сигурността и ефикасността на комбинацията на AstraZeneca от моноклонални антитела, синтетично създаден протеин, който имитира естествените антитела и който евентуално би могъл да противодейства на признаците на COVID-19 по сходен метод, както го прави възстановителната кръвна плазма. Ако се окаже сполучливо и безвредно, лекуването може да се употребява за попречване на прогресията на болестта при пациенти с ковид, както и като средство за предварителна защита за хора, изложени на самия вирус, обявиха фармацевтичната компания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР