Изпитанията бяха проведени в центъра на НАСА Плъм Брук, намиращ

...
Изпитанията бяха проведени в центъра на НАСА Плъм Брук, намиращ
Коментари Харесай

Първият кораб Орион за полет до Луната се завърна на центъра Кенеди след проведените тестове

Изпитанията бяха извършени в центъра на НАСА Плъм Брук, намиращ се в Охайо. “Орион ” дойде там през есента на 2019-та, като тестванията бяха изпълнени в границите на два стадия. По време на първия стадий корабът потвърди, че може да издържи на рисковите галактически температури. При втория стадий беше доказано, че електронните съставни елементи на “Орион ” могат да преминат безпроблемно през радиационните пояси на път към Луната.

Преди да бъде интегриран с ракета “Спейс Лонч Систъм ”, галактическият транспортен съд предстои на изцяло одобряване на всичките му подсистеми, инспекция за течове, инсталиране на слънчевите му акумулатори и подлагането на някои от резервоарите му на високо налягане.

След това стартира дългото странствуване към Луната – първо следва изпращането на кораба в оборудването на Кенеди за зареждане с гориво, след това монтирането на кула за спешно избавяне (нищо че този първи полет ще е безпилотен и тестов). Накрая “Орион ” ще бъде изпратен в постройката за монтиране с ракета “Спейс Лонч Систъм ” – когато, несъмнено, тази ракета на Боинг стане подготвена и дойде на Кенеди. Последната стъпка преди изстрелването включва инспекция на общия комплекс ракета-кораб.

И това ще е единствено първата задача! Вторият галактически транспортен съд “Орион ”, който ще бъде изстрелян през 2022 или 2023-та година, ще закара първите модерни астронавти до орбитата на Луната след приключването на програмата “Аполо ” през 70-те години на предишния век. Първата експедиция до лунната повърхнина е планувана за 2024 година, въпреки че евентуално ще претърпи забавяния поради ковид и индустриални отлагания в основаването на “Спейс Лонч Систъм ”. 

За повече информация: НАСА

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР