Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и заместник главният прокурор

...
Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов и заместник главният прокурор
Коментари Харесай

Сарафов се срещна с представители на еврейската общност в България

Изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов и заместител основният прокурор Мария Павлова се срещнаха в Съдебната палата в София с представители на еврейската общественост в България, оповестяват от прокуратурата.

В диалога участваха проф. доктор Александър Оскар, ръководител на Организация на евреите в България “Шалом ”, Максим Делчев - ръководител на Централния израилтянски нравствен съвет (ЦИДС), Юлия Дандолова - изпълнителен шеф на “Шалом ”, Ели Анави, ръководител на “Шалом ”- София, доктор Алина Леви, ръководител на фондация “Бет Шалом ”, Леонид Хаздай, ръководител на Регионална организация на евреите “Шалом ” - Дупница, Николай Гълъбов, ръководител на Федерация на ционистите, Роберт Джераси, ръководител на Национален съвет на религиозните общности в България (НСРОБ), Виктор Меламед, представител на Американския еврейски комитет за България, доцент Тодор Чобанов, ръководител на организация “Негев ”, Михайлина Павлова, основен редактор на в. “Еврейски новини ”.



Гостите срещнаха управлението на прокуратурата със събрана от тях информация за зачестили в последните две години прояви на антисемитизъм, ксенофобия и хомофобия, тирада на омразата, нападателно държание и други недемократични практики, фокусирани върху групи от българското общество.

Председателят на ОЕБ “Шалом ” проф. доктор Александър Оскар уточни, че в редица европейски страни сходни екстремистки прояви от дълго време са инкриминирани, а опазването на демократичните полезности следва да бъде общ приоритет на институциите и гражданското общество.



В хода на диалога основният прокурор подчертава върху уговорката на прокуратурата за противопоставяне на закононарушенията от ненавист и пресичането на опитите за антидемократични прояви, които слагат под опасност сигурността и свободата на изложение на всеки жител.

Борислав Сарафов увери, че Прокуратурата на Република България ще продължи да поставя дейни старания за противопоставяне на антисемитизма и ксенофобията и за недопускане на антидемократични прояви измежду обществото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР