Изпълняващият длъжността шарже д`афер на ЕС в Минск е бил

...
Изпълняващият длъжността шарже д`афер на ЕС в Минск е бил
Коментари Харесай

Представител на ЕС е бил задържан незаконно в Беларус


Изпълняващият длъжността шарже д`афер на Европейски Съюз в Минск е бил арестуван от полицията в Беларус за повече от два часа. Това удостовери през днешния ден представител на Европейската работа за външна активност.

Той дефинира задържането като нелегално и добави, че то съставлява съществено нарушаване на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, като визира сигурността на дипломатите в Беларус. Задържането е станало при напускането на дипломата на съвещание на съда по произнасянето на присъди при закрити врата против политически пандизчии, разясни представителят. Той дефинира произнесените присъди като прекомерно продължителни и тежки.

По неговите думи събитията са се развили при започване на седмицата. Говорителят дефинира случая като доста противен, недопустим и неоправдателен. Той добави, че беларуският шарже д`афер в Брюксел е бил привикан с настойчивото искане на пояснения. Беларуският представител е бил свикан сходен случай да не се повтаря повече.

Говорителят посочи, че за повторно беларуските управляващи работят нелегално по отношение на европейски публични представители. Това е неприемвливо и осъдитилно, в нарушаване на дипломатическия статут, заключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР