Изпълняващият длъжността директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков отказа

...
Изпълняващият длъжността директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков отказа
Коментари Харесай

Пролет Велкова поиска оставката на Кошлуков, той отказа

Изпълняващият длъжността шеф на Българската национална телевизия Емил Кошлуков отхвърли да си подаде оставката. Това искане беше отправено към него от члена на Съвета за електронни медии Пролет Велкова по време на доклада за работата му на изключително съвещание на регулатора.

" Предвиждам съществени промени и преразглеждане на рубриката на Петър Стоянович, в случай че въобще остане в предаването на Георги Любенов. Професорът заран рано не внимава доста с езика си ", съобщи Кошлуков пред Съвета за електронни медии, където направи доклад на работата на публичната телевизия от юли до декември 2022 година

Темата за проф. Петър Стоянович и присъединяване му в " Денят стартира с Георги Любенов " бе повдигната от Габриела Наплатанова, член на Съвет за електронни медии, защото в съвета са получени сигнали за имитация на професора, обвързвана с " дребните момиченца ".

" Визираха се избрани неща ", изясни Наплатанова, без да навлиза в детайлности. Каза обаче, че тъкмо това издание на предаването ще бъде проследено още веднъж от Съвет за електронни медии, с цел да се реши дали има нарушаване на закона.

" Сериалът " Войната на буквите " е даден за преозвучаване на продуцентите ", сподели Кошлуков.

Причината е, че съгласно него няма по какъв начин царят да приказва със модерни думи като " Смешник " и " Изчезни " и езикът не би трябвало да звучи като анахронизъм.

Единствено Симона Велева от състава на Съвет за електронни медии похвали сериала и усилието на Българска национална телевизия да снима исторически филми.

Обществената телевизия обаче най-вероятно ще се откаже да прави новия филм на Максим Генчев, за който преди месеци бе оповестено, че ще бъде подсилен финансово от Българска национална телевизия. Проектът на режисьора, чийто филм " Ботев " провокира извънредно остра социална реакция, е за цар Иван Александър - " 1349 ". Той е признат от филмовата комисия, само че не са спазени съответни условия и най-вероятно бюджетната комисия няма да му даде финансиране, сподели Кошлуков.

Докладът на Кошлуков беше признат с три гласа " за " и двама въздържали се.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР