Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева

...
Изпълнителното бюро на БСП предлага на Националния съвет Елена Йончева
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП предлага Елена Йончева за водач на листата за евровота

Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия предлага на Националния съвет Елена Йончева за лидер на листата за европейските избори, разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в тирада пред съпартийците си на пленума.

" Елена обобщава облика на човек, който се бори за правдивост и независимост - две съществени европейски полезности на Българска социалистическа партия. Тя освен има най-вече номинации на конференциите, само че притегля и гласоподаватели отвън партията, което бе неведнъж декларирано от хора, които не са част от партията или нейните обичайни поддръжници ", уточни Нинова.

" Елена съчетава в себе си качествата на политик и публицист, който с изключение на битката с корупцията, отстоява и свободата на словото и самостоятелната публицистика ", счита водачът на Българска социалистическа партия.

" В България сме на прага не просто на следващите европейски избори. Пред нас има опция, действителна опция, да управляваме и да променим България. Тези избори са съдбоносни за страната ни и Българска социалистическа партия ", разяснява Корнелия Нинова и уточни - " нашата цел е победа на европейските избори, предварителни парламентарни и спечелването им ".-->

Тя благодари за поддръжката за излизането на Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " от Народното събрание. " Българска социалистическа партия не може да бъде смокинов лист, зад който да се скрие новата тройна коалиция ГЕРБ-ДПС-ОП ", уточни Нинова. По думите й болшинството е несигурно, крепи се само на сговор, покупко-продажби и схеми.

Пред Българска социалистическа партия има действителен късмет да бъдем освен съпротива, само че и носители и изразители на този избор, опция за обезверения българин, уточни тя.

Смело разкрихме злоупотребите в Хасково гейт, строителството на оградата с Турция, строителството на пътища и доста други съответни случаи, които разклатиха властта и за които работиха и рискуваха доста от нашите депутати и приятели. Това е идея, която може да събира, а не да разделя ", означи Нинова пред съпартийците си.

" Елена Йончева се утвърди като лице на тази борба. Тя получи самопризнание за напъните си на нашия най-висш конгрес - конгреса. Нейните следствия за корупция доближиха до европейските медии и институции ", съобщи още водачът на Българска социалистическа партия. По думите й Йончева е смела, задълбочена, педантична в работата си, която може да продължи и на европейско ниво. " Не на последно място тя даде вяра на българите, че не всичко е изгубено и има кой да се бори с октопода, задушаващ България ", уточни Нинова. " Можем да обединим напъните си - тя там и ние тук дружно да продължим тази борба ".

" Ръководството на партията предлага на Националния съвет Елена Йончева за лидер на листата за евровота. Първо, ние се вслушваме в гласа на структурите. Сегашното управление в действителност почита мнението на структурите. От 299 организации, в 266 Елена Йончева е номинирана за претендент за евродепутат. Българска социалистическа партия има предпочитание и да уголемява членската си маса за продобиване на евроизорите, а оттова и огромната ни цел – предварителни парламентарни избори. Скоро ще има такива, въпрос на време е ”, разяснява ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.

По думите му няма конфликт сред Сергей Станишев И Елена Йончева. „ Богатство е всяка една партия да има толкоз доста персони като Елена Йончева и Сергей Станишев. Има и други, които са получили ужасно доста номинации като проф. Иво Христов, проф. Румен Гечев, Деница Златева, Петър Курумбашев, Момчил Неков. Това е едно благосъстояние. Дано и другите партии да имат такива персони ”, сподели още Стойнев.

„ За нас е извънредно значимо това, което ще кажат българските жители. Елена Йончева е човек, който въплъщава битката за правдивост. Човек, който не се опасява да споделя истината. Тя разкри метода, по който ГЕРБ ръководят българските общини, методът, по който беше построена оградата по границата, това което се случва в инфраструктурата и некачественото строителство. Тя е човек, който желаеме да изпратим в Европа и тя да продължи тази борбата за правдивост и на европейско равнище ”, заяви още той.

„ За мен водачеството на листата не може да бъде самоцел. За мен е значимо да има мощна листа, която да работи като екип и да реализира победа на изборите ”, коментира лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР