Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри кредит за

...
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) одобри кредит за
Коментари Харесай

Украйна ще получи 5 млрд. долара кредит oт МВФ заради COVID-19

Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) утвърди заем за Украйна в размер на 5 милиарда $ за период от 1,5 години, се споделя в прессъобщение на финансовата институция, представено от БГНЕС.
Първият транш от 2,1 милиарда $ Киев ще получи още през юни. Останалата сума ще бъде изплащана след даването на четири отчета от специалисти на фонда, заяви ТАСС.
В известието на МВФ се споделя, че „ пандемията от COVID-19 ще окаже мощно въздействие върху украинската стопанска система през 2020 година “
Кредитът за Киев е утвърден за „ облекчаване на обилни потребности за урегулиране на платежния баланс и бюджетното финансиране, застраховане запазването на постигнатите досега резултати, осъществяване на някои от основните структурни промени “. Средствата се дават и с цел да може Украйна да възвърне икономическия си растеж след края на рецесията.
От МВФ акцентират, че е належащо да се положат спомагателни старания за провеждането на промени, осигуряващи резистентен и многостранен растеж на украинската стопанска система.
Експертите удостоверяват оценката си, съгласно която пандемията е влошила доста вероятностите за икономическото развиване на страната. През тази година се чака внезапен спад и съществено редуциране на разноските.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 10 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР