Изпълнителният президент на Еърбъс (Airbus) Томас Ендерс обвини днес отговорните

...
Изпълнителният президент на Еърбъс (Airbus) Томас Ендерс обвини днес отговорните
Коментари Харесай

Президентът на "Еърбъс" обвини Лондон, че няма план за Брекзит

Изпълнителният президент на " Еърбъс " (Airbus) Томас Ендерс упрекна през днешния ден виновните английски органи, че " нямат никаква концепция " какво да вършат с Брекзит, заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. Това се случва, в миг когато се организира основното съвещание на държавното управление на премиера Терeза Мей за уточняване на английската позиция.

" Изглеждат по този начин, като че ли нямат концепция какво вършат или най-малкото нямат единна позиция какво да вършат, с цел да провеждат по най-хубавия метод Брекзит ", сподели в Лондон ръководителят на европейския самолетопроизводител.

Днес сутринта стартира срещата на английското държавно управление, която би трябвало да дефинира бъдещите връзки с Европейски Съюз, две години след референдума за излизане от Европейски Съюз от 2016 година и девет месеца преди Брекзит в края на март 2019 година.

Според Ендерс " Англия би трябвало да остане в митническия съюз, в регулаторните институции, в Европейската организация за авиационна сигурност и Европейския съд ", с цел да минимизира вредите от Брекзит. " Трябва да сме откровени с вложителите ни и да им кажем какви ще са следствията ", твърди Ендерс, уточнявайки, че те ще са съкрушителни при тежък или безреден Брекзит.

За " Еърбъс " във Англия работят 15 хиляди души в 25 разнообразни завода. Те създават крилата на самолетите преди да бъдат изпратени в заводите за сглобяване в други европейски страни.

" Друго нещо, което ни безпокои, е опцията Англия да не е част от Европейската организация за авиационна сигурност ", сподели Ендерс. " Ако това се случи от април 2019 година документите за хиляди наши елементи няма да са годни и това би могло да докара до прекъсване на продукцията ", добави той.

Изказването на Ендерс идва 10 дни преди началото на Авиационното ревю във Фарнбъроу, огромно събитие за бранша, което се организира на всеки две години в региона на английската столица.

Миналия месец " Еърбъс " заплаши да напусне Англия, в случай че няма договорка с Европейски Съюз.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (205)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР