Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков обяви, че клубът няма

...
Изпълнителният директор на ЦСКА-София Пламен Марков обяви, че клубът няма
Коментари Харесай

Пламен Марков: В момента ЦСКА няма задължения

Изпълнителният шеф на ЦСКА-София Пламен Марков разгласи, че клубът няма финансови отговорности. Той приказва пред репортерите във Военния клуб, където Общо събрание на колегиите ЦСКА и клубът на Гриша Ганчев празнуват 30 години от полуфинала за КНК сред ЦСКА и Барселона.

" Не мога да кажа нови и значими неща, свързани със стадиона. В момента се работи по един план, обвързван с тази съществена реорганизация на стадион " Българска войска ". Когато този план бъде утвърден, по него работят няколко архитекти, ще бъде импортиран в другите институции. Това е процедура, която трае един дълъг интервал от време, тя не зависи от управлението на ЦСКА. Дали сме поръчка за реновирането на стадиона, оповестили сме нашето предпочитание, взети са всички ограничения като поредност.

Трябва да се заредим с самообладание във времето, с цел да може да мине тази цялата процедура. Предполагам, че в края на пролетта вероятно може да се пристъпи към някакви строителни действия. За огромно страдание честваме събития от нашата история. ЦСКА не прави изключение. Преди няколко години стоеше въпроса дали да съществуваме, с помощта на нашите притежатели ние сега нямаме отговорности, това е значимо. Желаем да виждаме водещ ЦСКА, сътворяваме база за развиването на нашия клуб - не може без прекрасен стадион и добра база да създадем професионален тим. Не може да нямаме стадион, а да имаме тим, който да играе в Шампионската лига. Нека бъдем малко по-търпеливи. ЦСКА един ден ще се върне и ще бъде още веднъж най-важният фактор в България, а и в Европа.

Аз съм на най-високо равнище в българския футбол от 1975 година, само че не познавах 85% от делегатите на клубовете на последния конгрес на Българския футболен съюз. Никой не се интересуваше от развиването на нашия футбол, потеглих си оттова наскърбен. Между другото имам чувството, че в нашите школи се работи с методика отпреди 30-40 години. Говоря за цялата страна, тези неща съм ги казвал преди доста време. Дали има човек, който да подкрепим на идващия конгрес? Не, няма такова нещо, прекомерно рано е. Важно е и какво ще предприеме страната, тъй като тя е доста сериозен фактор в развиването на спорта. Виждате какво е положението на стадионите, които са общинска благосъстоятелност. С такива игрища не можем да създадем артикул на европейско равнище ", сподели Марков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР