Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю за предаването

...
Изпълнителният директор на ЦСКА Филип Филипов даде интервю за предаването
Коментари Харесай

Филип Филипов: Срещу Базел футболистите трябва да покажат нужното ниво и стойността си

Изпълнителният шеф на ЦСКА Филип Филипов даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което приказва за представянето на " алените " в Европа и възможностите им да стигнат до групите на Лигата на конференциите.

Филипов съобщи, че ЦСКА изцяло справедливо към този момент в профил отборите на Македония Гьорче Петров и Сейнт Патрикс, въпреки да призна, че тимът е изиграл по един слаб мач и против двата противника.

" Изиграхме два по-слаби и два по-добри мача надлежно с Македония Гьорче Петров и със Сейнт Патрикс. Първите мачове бяха по-слаби, във вторите показахме по-голямо предпочитание. Имахме нужната експанзия и темперамент. И мисля, че и двата тима ги отстранихме справедливо. Имахме и ненапълно състезателен късмет във втория мач със Сейнт Патрикс, тъй като ние си реализирахме нашите положения, а те не. Има го и това във футбола. За нас беше значимо да стигнем до плейофите и в случай че имаме опция да влезем в групите ", показа изпълнителният шеф на ЦСКА.

Той разяснява още и какво е въздействието на новия треньор на тима Саша Илич, както и какви са възможностите на " арймеците " да отстранят швейцарския Базел и да влязат в групите на Лигата на конференциите.

" Промени малко манталитета на футболисти. Вече се вижда по-голяма експанзия и темперамент, само че занапред тимът ще се развива. Преди две години ЦСКА направи доста мощен мач и победи Базел на техен терен. Сега обаче мачовете са два. Базел е един доста стойностен тим, тъй че ние този път и в двете срещи би трябвало да сме оптимално съсредоточени. ЦСКА е кадърен да преодолее всеки един тим. Футболистите би трябвало да покажат нужното равнище, цената си и, несъмнено, да имаме състезателен късмет ", съобщи Филипов.

Накрая Филип Филипов показа и какво мисли по отношение на непрестанното отсрочване на срещите на родните тимове за по-добро показване в Европа.

" Може би се налга някои срещи да бъгат отлагани от време на време. За 6 седмици би трябвало да бъдат изиграни 12 мача, а това са доста срещи. От една страна те изтощават футболистите физически и душевен, а от друга не разрешават на треньорите да водят пълноценна подготовка. Тяхното внимание е повече ориентирано към това да възстановят футболистите, а не по какъв начин да надграждат и да развиват тима ", приключи Филип Филипов.

Автор: Росен Станчев

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР