Изпълнителният директор на третата по обем на активите банка в

...
Изпълнителният директор на третата по обем на активите банка в
Коментари Харесай

Петър Андронов влиза в управата на КВС Груп. ОББ - с нов изпълнителен директор

Изпълнителният шеф на третата по размер на активите банка в България - ОББ Петър Андронов и кънтри управител на бизнеса на белгийската банка KBC в България, която с изключение на ОББ има и застрахователя ДЗИ, става част от управата на КВС Груп, а сегашните му отговорности ще бъдат поети от Петър Рьобен, който все още е изпълнителен шеф на KBC Bank в Ирландия. Рокадата е част от идни промени в Изпълнителния комитет на КВС Груп, утвърдени от Общото заседание на акционерите.

Според тях актуалният основен изпълнителен шеф на бизнес сектор “Международни пазари " в Групата Люк Попелиер, ще наследи Рик Шеерлинк като основен финансов шеф и изпълнителен шеф на KBC Груп. Той ще дава отговор също по този начин и за “Пазари ” и KBC Securities.

По рекомендация на Комитета за номинации на KBC Груп, Съветът на шефовете назначава Петър Андронов, сегашен основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител за България, в Изпълнителния комитет и за правоприемник на Люк Попелиер като основен изпълнителен шеф на бизнес сектор „ Международни пазари “. Той ще дава отговор също по този начин и за KBC Asset Management, излиза наяве от публикувано до медиите публично известие. Назначенията на Люк Попелиер и Петър Андронов са утвърдени от Европейската централна банка и от Националната банка на Белгия.

" Петър Андронов ще бъде завещан като основен изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител за България от Питър Рьобен, сегашен основен изпълнителен шеф на KBC Bank Ирландия, след утвърждение от българския регулатор. ", написа още в известието.

Промяната става откакто под управление на Андронов, който е и притежател на купата " Мениджър на годината " за 2015-та година, бяха завършени 2 основни покупко-продажби.

Първо през 2018 година притежаваната от KCB Group СиБанк, ръководена тогава от Андронов, закупи от Националната банка на Гърция собствеността над ОББ и двете банки се сляха. След това през февруари тази година бе оповестено, че KBC Group придобива и пенсионното сдружение NN в България.

Петър Андронов все още е ръководител на Асоциацията на банките в България. Той е отпред на организацията за втори 3-годишен мандат, който изтича тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР