Изпълнителният директор на топлофикация Русе инж. Севдалин Желев благодари на

...
Изпълнителният директор на топлофикация Русе инж. Севдалин Желев благодари на
Коментари Харесай

Топлофикация Русе продължава работа по инвестиционна програма за декарбонизация


Изпълнителният шеф на топлофикация Русе инж. Севдалин Желев благодари на хората за разбирането при основаването на стеснение за придвижване по време на митингите и поддръжката. Според него силата на хората и поддръжката на Община Русе в лицето на сегашния кмет господин Милков са съдействали до развързване на възела и реализиране на съглашение, което в по-голяма степен ще даде опция за случване на декарбонизацията.

„ Всички желаеме да живеем в по-чист свят, само че това е развой, който изисква изключително доста старания, време и вложения. Нека не забравяме крайната цел или в името на какво се прави това  – в името на хората, тяхното здраве и благоденствие. За да го реализираме, би трябвало да сме обединени и да разбираме какво стои зад процеса, с цел да се реализиран задачите. Лесно е да се подхлъзнем по популистка вълна и да кажем още на следващия ден всички индустриални комини да спрат да пушат. Затова съм доста признателен за държавническото мислене на сегашния кмет, за цялата поддръжка на всички. Ние би трябвало да произвеждаме чиста сила, тъй като по-добър метод за градско отопление няма и това е нашата задача, по която осъзнато работим. Сега – с цялата поддръжка на хората, на съсловни организации, на учителите и всички, които застанаха зад нас за опазване на бранша, за удължение на живота на централите, с цел да можем да създадем прехода нашите задължения са натоварени с неведнъж повече отговорност. “, сподели инж. Желев
-->
Според него Топлофикация Русе продължава да работи по капиталовата си стратегия за внедряване на заместващи въглищата мощности. Той, обаче счита, че борбата занапред следва, тъй като компликациите са доста, а времето лимитирано. За това се надява общите старания на локалната власт и страната да доведат до сполучливо стигане до края на процеса.

И още: „ Процесът не трябва да се политизира, само че всеки претендент за общински консултант, за кмет, за национален или европейски представител от всяка точка на България би трябвало ясно да си дава сметка, че топлофикациите ще обезпечат един баланс при излизане на битовите клиенти на свободния пазар и идеята за съхраняването и модернизирането им би трябвало да бъде национална.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР