Изпълнителният директор на технологичната конференция Web Summit подава оставка, съобщи

...
Изпълнителният директор на технологичната конференция Web Summit подава оставка, съобщи
Коментари Харесай

Конфликтът в Израел доведе и до оставката на директора на Web Summit

Изпълнителният шеф на софтуерната конференция Web Summit подава оставка, заяви " Си Ен Ен ".

Това се случва откакто, поради мненията на Пади Косгрейв по отношение на войната сред Израел и терористичната формация „ Хамас “.

Седмица след нахлуването на бойците от " Хамас ", които убиха близо 1400 души в Израел, а други 200 взеха за заложници, Косгрейв критиукува поддръжката на Запада за Израел. В последваща обява в обществената мрежа " Х ", Косгрейв написа: „ Да повторим - военните закононарушения са си военни закононарушения, даже когато са осъществени от съдружници, и те би трябвало да бъдат приети като такива “.

Няколко дни по-късно Косгрейв се извини за думите си и осъди „ злото, което „ Хамас “ стори на 7 октомври “. В писмо с извинението си той съобщи, че поддържа правото на Израел да се отбрани. „ Разбирам, че това, което споделих, и моментът, в който го споделих, предизвикаха дълбока болежка на мнозина. Извинявам се на всички, които са били наранени от думите ми ", написа Косгрейв.

Извинението обаче се оказа закъснявало, а форумът, който е плануван да се организира през ноември в Лисабон, Португалия, загуби основни спонсори като Siemens и Intel, както и известни лектори от tech промишлеността, откакто съоснователят на Web Summit - Пади Косгрейв - разкритикува поддръжката на Запада за Израел.

Според информацията на „ Си Ен Ен “ от конференцията са се отдръпнали също и компанията майка на Гугъл Alphabet, Meta, и Amazon.

„ За страдание моите персонални мнения се трансфораха в похищение на вниманието от събитието и нашия екип, нашите спонсори, нашите започващи компании и хората, които участват “, споделя Косгрейв в изказване за " Си Ен Ен ". „ Искрено се оправдавам още веднъж за породената от мен болежка, “ споделя още Косгрейв.

Оставката на Косгрейв идва на фона на абсурда в един от най-престижните университети в света - американският " Харвард ", където групи студенти подписаха писмо в поддръжка на дейностите на палестинската радикална групиповка " Хамас ".

Представители на бизнеса настояха да знаят имената им и приканиха управлението за реакция и дейности. Такива не последваха, а

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР