Изпълнителният директор на Приходната агенция Румен Спецов и неговите трима

...
Изпълнителният директор на Приходната агенция Румен Спецов и неговите трима
Коментари Харесай

Бонуси в НАП: Над 38 000 лева за шефа на агенцията и заместниците му за 3 месеца


Изпълнителният шеф на Приходната организация Румен Спецов и неговите трима заместници са получили общо 38 200 лева спомагателни хонорари за три месеца.

Всички чиновници на организацията общо за една година пък са взели 32 милиона лв. в допълнение към заплатите си.

Информацията идва след две запитвания до организацията - от гражданско съдружие БОЕЦ и от депутата Христо Гаджев.

Данните за спомагателен тласък от 38 200 лева за 3 месеца към шефовете на Приходната организация са посочени в отговор на министъра на финансите Асен Василев до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

„ Общо е за тримата, само че имайки поради, че ръководителят взима най-голяма заплата. Можем да предположим, че за него ще е към 60% от сумата. Нека бъдат по този начин положителни и правилни да разгласяват критериите, по които се дефинират тези хонорари и да ли са по разпоредбите и за останалите чиновници на Национална агенция за приходите “, показва той.

За bTV от Приходната организация не прецизираха съответните получени суми от шефа Румен Спецов с обяснението, че са тип персонални данни, предпазени от закона.

Колкото до редовите чиновници - единствено в централното ръководство на Приходната организация спомагателните хонорари са над 10 от общо 32 милиона лв. за 2021 година Данните разгласява на първо време гражданското съдружие " Боец ".

От организацията изясняват:

„ Допълнителното заплащане за реализирани резултати се дефинира въз основа на сложена оценка на структурните звена и на самостоятелна оценка на чиновниците. Оценките се правят от избрани оценяващи ръководители и се управляват от ръководители на по-високо равнище “.

Снимка: btvnovinite.bg


Парите варират и се изплащат след преценка на работата за всяко тримесечие по остаряла законна процедура. Според специалиста - правист Георги Коев обаче критериите кой какъв брой да взима в допълнение са непрозрачни и могат да попречат на безпристрастната работа на данъчните.

„ Ще дам един образец - Върховният административен съд се произнесе, че наредбата за минималните адвокатски хонорари е взета без публично разискване и я анулира Наредбата за заплатата на държавните служители. За спомагателното им стиумулиране в никакъв случай не е дискутирано. Значи никой не пита хората по какъв начин да харчат публичните пари “, показва Георги Коев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР