Изпълнителният директор на Националната електрическа компания“ *(НЕК) Петър Илиев, който

...
Изпълнителният директор на Националната електрическа компания“ *(НЕК) Петър Илиев, който
Коментари Харесай

Шефът на НЕК, чиято оставка не бе приета, сега е отстранен

Изпълнителният шеф на " Националната електрическа компания “ *(НЕК) Петър Илиев, който преди повече от месец подаде оставка от поста, само че тя не бе призната от борда на компанията майка " Български енергиен холдинг " (БЕХ), в този момент е отхвърлен. Това оповестиха от БЕХ в петък, без да показват претекстове за решението на съвета на шефовете, от който неотдавна си потеглиха шефът Петьо Иванов и самият Петър Илиев. Те бяха сменени надлежно от Жаклен Коен, който е и в управата на АЕЦ " Козлодуй ", и от шефа на държавните мини " Марица Изток " Андон Андонов.

От петък на мястото на Петър Илиев отпред на електрическата компания идва Иван Йончев, който също като Коен е в борда на нуклеарната централа. Йончев също по този начин беше началник на БЕХ до юли 2014 година, когато бе сменен от Жаклен Коен под предлог, че би трябвало да се лекува и това за дълго ще му пречи да извършва отговорностите си отпред на холдинга, само че малко по-късно влезе в борда на АЕЦ " Козлодуй "..

В енергийните среди още при промените на върха в БЕХ се заприказва, че идната рокада ще е в НЕК, където мандатът на Петър Илиев изтича на 26 юли 2019 година Дни по-късно промяната му е реалност и евентуално тъкмо това е формалната причина за отстраняването му.

Буди неразбиране обаче за какво в случай че енергийният министър Теменужка Петкова е считала да в профил Илиев от поста, не одобри подадената му на 19 юни оставка.

Смяната на Петър Илиев става до момента в който е в отпуск, изтичащ в същия ден. Отстраняването му става по същия метод като Петьо Иванов, който научи за замяната си до момента в който беше в чужбина на договаряния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР