Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите ще получава заплата

...
Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите ще получава заплата
Коментари Харесай

Правителството увеличи заплатата на директора на НАП на 7000 лв.


Изпълнителният шеф на Националната организация за приходите ще получава заплата от 7000 лева от 1 октомври, реши държавното управление. Това е първа смяна на съществена месечна заплата за длъжността след 2021 година До момента главното месечно заплащане на изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите е било в размер на 6050 лева

При взимането на решението е регистрирана спецификата на работа и отговорностите на изпълнителния шеф, както и приносът на ръководителя на Национална агенция за приходите за сполучливото осъществяване на главните стратегически и оперативни цели на приходната организация, свързани със събираемостта на приходите, доброволното осъществяване на отговорностите на данъчно задължените лица и развиването на предоставяните електронни услуги от организацията.
Общо 25 млн. лв. са планувани за по-високи заплати
на чиновниците в и в Агенция „ „. С решението се осъществя цялостна политика по приходите в приходните организации. Така се чака да се усъвършенства салдото в равнищата на заплащането на чиновниците в двете институции.

Взема се поради, че организациите подхващат
от ден на ден ограничения за рационализация
и адекватност на администрацията за осъществяване на заложените проекти за доходи и тяхната събираемост. Увеличението на заплатите на чиновниците ще сътвори условия за усилване на мотивацията за осъществяване на задачите на приходните организации, се показва още в известието.

Още по тематиката:

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР