Изпълнителният директор на Германската футболна лига (ДФЛ) Ханс-Йоахим Ватцке определи

...
Изпълнителният директор на Германската футболна лига (ДФЛ) Ханс-Йоахим Ватцке определи
Коментари Харесай

Ватцке: Всяко едно преживяване с Франц беше прекрасно

Изпълнителният шеф на Германската футболна лига (ДФЛ) Ханс-Йоахим Ватцке дефинира умрелия Франц Бекенбауер за най-великия немски футболист за всички времена. 

" Всяко едно прекарване, което имах персонално с Франц, беше повече от прелестно. Все още си припомням, че настръхнах, когато той ми предложи да го назовавам с дребното му име след края на нашето състезание през сезон 2010-2011. Наистина можем единствено да се преклоним пред това, което Франц Бекенбауер е направил за Германия и немския футбол. Това е най-великият немски състезател, само че и популярен човек ", разяснява изпълнителният шеф на Борусия Дортмунд Ватцке, откакто фамилията на Бекенбауер разгласи гибелта му, настъпила в неделя на 78-годишна възраст.

Франц Бекенбауер вечно трансформира позицията на либеро във футбола, печели Световната купа като състезател на Германия през 1974 година, както и като треньор на Бундестима през 1990 година. Той беше началник на организационния комитет на Мондиал 2006 в Германия. 

Бекенбауер победи с множеството от купите си с екипа на Байерн Мюнхен и също по този начин беше началник в баварския гранд. В кариерата си играе още за Ню Йорк Космос и Хамбургер ШФ.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР