Изпълнителният директор на филмовото студио „Ню Бояна“ Ярив Лернер очерта

...
Изпълнителният директор на филмовото студио „Ню Бояна“ Ярив Лернер очерта
Коментари Харесай

„Ню Бояна“ в очакване на „Червената Соня“, гигантите от „Дисни“ и нови кадри за киноиндустрията

Изпълнителният шеф на филмовото студио „ Ню Бояна “ Ярив Лернер очерта трогателен небосвод за киното тази година пред български медии. Очакват се няколко огромни плана през 2022-а, в това число взаимна работа с великаните на шоубизнеса от „ Дисни “, за която скоро ще има забавни елементи, както и фотосите на епичната приключенска екстраваганца „ Червената Соня “.

Повечето огромни планове изискват и повече експерти за тяхната реализация на терен в България. По тази причина Лернер разгласи разгръщането на Film Forge - център за професионално образование на фрагменти за киноиндустрията, работещ към „ Ню Бояна Филм Студио. “

Новите курсове стартират през месец февруари 2022 година с петдневно практическо образование (от 14 до 18 февруари) на aсистенти за отделите Камера, Грип и Осветление. Планира се банкет на до 60 души общо в тези три курса, като най-добре представилите се ще получат незабавно опция за работа на снимачните площадки на интернационалните продукции, които следва да се снимат в България през идващите месеци.

Лернер акцентира, че промишлеността незабавно се нуждае от нови членове на екипите, които да работят на нужното високо равнище, с цел да може България да посрещне обслужването на по-голям брой планове през идващите години. След приемането на новата мярка за стимулиране на вложенията в българската киноиндустрия, въведена в Закона за филмовата промишленост през март 2021 година, погледът на някои от най-големите международни студия е ориентиран към страната ни.

От „ Ню Бояна “ са горди, че сега България разполага с приети по целия свят кинопрофесионалисти. Повечето от тях имат над 10-годишен опит в работата по интернационалните планове. А в този момент за студиото е от изключителна значимост допустимо най-скоро да се провежда ориентирано и последоватено образование на нови експерти, в направленията, където има потребност, които да се влеят в настоящите планове и да стартират да натрупат опит и умения.

Такава ще бъде задачата на Film Forge. Планът е в идващите месеци да се реализира подготовка на фрагменти в разнообразни специалности, която ще бъде водена от най-големите български имена в региона.

„ Ню Бояна “ възнамерява построяването и на нови декори, измежду които „ европейска улица “, която да служи за френски или испански градски екстериор за фотоси на разнообразни планове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР