Изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Николай Маринов, който вчера

...
Изпълнителният директор на Ел Би Булгарикум Николай Маринов, който вчера
Коментари Харесай

Бившият шеф на Ел Би: Искаха да назначавам пенсионери с 6000 лева заплата - Икономика

Изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " Николай Маринов, който през вчерашния ден бе освободен от поста си от Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи на конференция в Българска телеграфна агенция, че ще заведе иск за възобновяване в служба.

" Не съм прочел на никое място, че изпълнителният шеф на Държавната консолидационна компания (ДКК) може да влиза в кабинет и като последния кръчмар да гони изпълнителен шеф. Въпреки че съм настоящият шеф на „ Ел Би Булгарикум ”, ми бе лишен достъпът до банковите сметки. Сега сдружението не се ръководи от никого. Избраният нов шеф, който не е вписан, обикаля магазините и централното ръководство и заплашва чиновниците, че в случай че ме поддържат, ще бъдат уволнени ", описа Маринов.

Според него отстраняването му е било нелегално и отхвърли всички обвинявания, отправени по-рано през днешния ден от управлението на ДКК пред медии.

По думите му на 20 февруари борда на шефовете на Държавната консолидационна компания взема решение Маринов да бъде освободен. На идващия ден той е изпъден от ръководителя на ДКК Венцислав Димитров. „ Пич, ти си отхвърлен, в случай че не си тръгнеш непринудено, ще стане принудително, ще извикам полиция ”, цитира думите на Димитров шефът на млекопреработвателната компания. „ Така мафията победи страната ”, сподели Маринов.

Маринов уточни, че всички артикули на сдружението са с високо качество и в базата във Видин няма фалшив кашкавал, каквито бяха медийни изказвания на изпълнителния шеф на ДКК Венцислав Димитров. Подобни изказвания, както и заповед за прекратяване на всички заплащания от страна на компанията, съгласно Маринов, приказват за предпочитание сдружението да бъде доведено до банкрут.

Той уточни, че редовно е имало вмешателство в оперативното управление на компанията, като сподели пред медиите документи. Маринов описа и за косвен напън от страна на икономическия министър компанията да стартира да доставя мляко от Унгария - на по-високи цени и с индикатори, които не дават отговор на стандартите на " Ел Би Булгарикум ", а не както е било до момента - от мандри в региона на Видин.

Маринов сподели и че към него имало напън да назначава пенсионери на заплата от 6000 лв. и че получавал на имейла си предложения, които не е желал.

Директорът съобщи, че четири пъти е уведомил отрасловия министър със съответните докладни, в които са разказани всички опити на управлението на ДКК да се намесва в ръководството на сдружението в негов ущърб.

Според Маринов от началото на годината оперативната работа на компанията е била блокирана поради непрекъснатите претенции за всевъзможни информации със период " от през днешния ден за през днешния ден ", включително да вземем за пример и за разноските на тоалетна хартия.

Маринов отхвърли и казаното от Димитров, че понижението във фирмените магазини на " Ел Би Булгарикум " е оповестено в деня (20 февруари), в който Маринов е бил освободен, като сподели своя заповед от 17 февруари.

Престъпление е да кажеш, че дъщерното сдружение на една компания създава некачествена продукция, съобщи досегашният шеф на млекопреработвателното сдружение. 

„ Няма да разреша някакви шарлатани, които от през вчерашния ден са овластени, да тласкат предприятието към банкрут. Нали се сещате какво значи в народен ефир да кажеш – „ моето дъщерно сдружение създава некачествена продукция. Чии ползи пази господин Димитров? Иска ли да приватизира „ Ел Би Булгарикум ”? Това са неприемливи изказвания ”, добави Маринов.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР