Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке разкри колко близо

...
Изпълнителният директор на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке разкри колко близо
Коментари Харесай

Ерлинг Халанд бил на крачка от трансфер в Ман Юнайтед

Изпълнителният шеф на Борусия (Дортмунд) Ханс-Йоахим Вацке разкри какъв брой близо е бил Ерлинг Халанд до трансфер в Манчестър Юнайтед през януари 2020 година Норвежкият суперталант към този момент правеше огромно усещане в Ред Бул (Залцбург) и тогавашният управител на Юнайтед Оле Гунар Солскяер е считал, че договорката е уредена.

Солскяер познава чудесно сънародника си от общия им интервал в Мьолде, а тогава събирането на двамата на " Олд Трафорд " изглеждаше гаранция за огромни бъдещи триумфи на " алените дяволи ". Разбира се, през днешния ден добре знаем, че прехвърлянето се провали и Халанд мина в Борусия Дортмунд.

Медийните клюки гласяха, че повода за отдръпването на Юнайтед е била нежеланието на изпълнителния вицепрезидент Ед Удуърд да заплати голямата комисиона на Мино Райола, както и да добави в контракта на гения уговорка за откупуване. Това обясняваше и за какво един от най-обещаващите нападатели в света отиде точно в Дортмунд, въпреки че към този момент беше мечтан от топ клубовете на континента.
 Гари Невил: Представянето на Юнайтед е позорно, играчите получават милиони и се разхождат
Гари Невил: Представянето на Юнайтед е позорно, играчите получават милиони и се разхождат

" Равенството против Челси не би трябвало да ни заблуждава "

Сега цитираният от webcafe.bg Вацке удостовери тогавашните клюки. " Дадохме на Ерлинг Халанд откупна уговорка... другояче щеше да отиде в Манчестър Юнайтед ", призна босът пред 19:09 Talk. Смята се, че въпросната уговорка е в размер на към 63 млн. паунда и тя най-вероятно ще бъде задействана през идното лято.

След 82 гола в 86 мача за Борусия, 21-годишният Халанд ще премине в топ клуб, а немският клуб ще излезе на добра облага от него, откакто го взе единствено за 18 млн. Той е свързван с съвсем всички водещи тимове в Европа.

Цена от 63 млн. наподобява напряко сензационно ниска за един от най-впечатляващите международни голмайстори, който на всичкото от горната страна е на такава възраст. Новият му клуб обаче ще би трябвало да заплати тлъсти комисиони на Райола и на бащата на Ерлинг - Алф-Инге Хааланд. Така се чака общата стойност на прехвърлянето да надвиши 100 млн. паунда.

Манчестър Юнайтед освен изпусна най-подходящия миг да вземе звездата, само че в този момент най-вероятната му дестинация е Манчестър Сити. Вместо да съберат Халанд със Солскяер, " алените дяволи " взеха чартърен Одион Игало от китайския Шанхай Шенхуа в края на януарския прозорец.

Естествено, става въпрос за следващия образец за надълбоко сбърканата трансферна политика на манчестърския гранд в последните години, която е основна причина за неговия крах. Юнайтед ще остане отвън Шампионската лига през идващия сезон, а градският противник към този момент се е уговорил с Халанд за заплата от 500 хиляди паунда седмично, която ще го направи най-скъпоплатеният състезател във Висшата лига.

Ханс-Йоахим Вацке не крие, че напускането на головата машина е неизбежно: " Той има да взима решение и в последна сметка то ще се случи. Но съм сигурен, че ще намерим новия Халанд. Имаме потребност от подобен ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР