Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде специална пресконференция относно

...
Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов даде специална пресконференция относно
Коментари Харесай

БФС отрече за злоупотреба с държавни пари, разследването било манипулативно

Изпълнителният шеф на БФС Борислав Попов даде специфична конференция по отношение на следствията против БФС за подозрително систематизиране на парите , дадени на управителния футболен орган от Министерството на младежта и спорта за развиване на детско-юношеския футбол.
Една от главните тематики беше обвързвана с обстоятелството, че няколко от проведените лагери са направени в хотели, които са благосъстоятелност на Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев или близки до тях лица (в случая с Лечков - на неговата съпруга).
Както е известно, от bTV излъчиха поредност от репортажи, в които главната тематика беше за подготовката на младите футболисти по време на лагери на тимовете. Два от хотелите, които имат контракт с БФС, са свързани с двамата футболни дейци, а цялостният интернат за единици футболист е била на стойност 75 лв..
За съпоставяне от медията дадоха образец с израелски отбор, който е отседнал в един от хотелите за сумата от 25 евро на футболист. Нито Емил Костадинов, нито Борислав Попов имаха добър отговор на това , само че въпреки всичко разясниха тематиката. Легендарният футболист беше надълбоко обиден от репортажите и показа, че е афектиран от медийната офанзива против БФС.
Борислав Попов беше по-обран в оценките си, като разказа в детайли процеса на избор на хотели за лагерите на българските младежи, само че не загатна съответни предложения и каква е връзката с представителите на БФС.
Той даде повече детайлности по какъв начин са изразходвани държавните средства за екипи и сподели подписаните контракти с разнообразни компании.
" БФС не е задължен да организира процедури по Закона за публичните поръчки , без значение това ние организираме процедури, като събираме най-малко три предложения, въз основа на което избираме съответната оферта на основа цена-качество. Освен това търсим фирмата-доставчик да изпрати всички тези екипи във всичките 28 области на страната. Ние нямаме подобен капацитет като логистика, с цел да пренесем това количество екипи и топки по време на провеждането на шампионатите
Антон Попов пък не участва на конференцията след изявлението си пред bTV, само че причина за неговото неявяване не беше дадена.
Около час преди плануваната за през днешния ден конференция на БФС в базата на централата в Бояна нахлу полиция, с цел да изземе документи, точно по отношение на въпросните обвинявания.
Вижте обясненията на Попов и Костадинов в SportLive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР