Изпълнителният директор на автомобилния гигант Фиат-Крайслер Майк Манли е обявил,

...
Изпълнителният директор на автомобилния гигант Фиат-Крайслер Майк Манли е обявил,
Коментари Харесай

Фиат ще произвежда маски, Ферари - респиратори

Изпълнителният шеф на автомобилния колос Фиат-Крайслер Майк Манли е оповестил, че корпорацията ще стартира произвеждане на медицински маски по време на изключителното състояние поради ковид, оповестява “Ройтерс “.

Фиат и Ферари се пробват да оказват помощ на Италия да усили производството на нужната здравна екипировка. Преди няколко дни Ферари разгласи, че стопира производството на спортни коли, с цел да създава респиратори.

Майк Манли разгласи, че фабриките на Фиат в Азия ще бъдат приспособени за производството на маски и ще съумеят да реализират потенциал от един милион маски месечно.

Мажоритарен акционер във Фиат и Ферари е капиталовата компания “Ексор “ на семейство Анели. Компанията е влезнала в диалози със “Сиаре инженеринг “, която е най-голямата италианска компания за произвеждане на респиратори и машини за командно дишане. Ферари може да помогне за удвояване на произвеждане на такива машини по време на рецесията.

Фиат-Крайслер краткотрайно спря множеството си в заводи, с цел да ограничи разпространяването на вируса и поради срутва на автомобилния пазар по целия свят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР