Изпълнителният директор на Apple Тим Кук [apple.com] Още по темата

...
Изпълнителният директор на Apple Тим Кук [apple.com] Още по темата
Коментари Харесай

Apple ще забърза софтуера на старите iPhone модели

Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук

[apple.com] Още по тематиката
Samsung ще би трябвало да заплати на Apple 540 млн. $ поради нарушени патенти

От американската компания настояват, че дизайнът на iPhone е напълно заимствуван от съперниците
27 май 2018
Листването на Xiaomi може да направи 56 от чиновниците на компанията милионери

Възможната пазарна оценка от 100 милиарда $ би нараснало неведнъж благосъстоянието на бизнесмените
27 май 2018
Все по-краткият живот на смарт телефоните

Големите компании пускат хитови телефони на все по-малки шпации от време, като в същото време цената на устройствата пораства
25 май 2018 Най-скъпата обществена компания в света Apple показа в понеделник новите версии на софтуерните си артикули. Компанията ще насочи част от напъните си към това да забърза по-старите смарт телефон модели на компанията, няколко месеца откакто стана ясно, че старите телефони на компанията се забавят от софтуерни актуализации, с цел да сменят потребителите по-често телефоните си, написа Reuters. Освен това новите софтуерни функционалности, показани от Apple на конференцията Worldwide Developers Conference (WWDC) в Сан Хосе, дават и други благоприятни условия, като по-добър наставнически надзор и усъвършенствания върху гласовия помощник на компанията Siri.

Акциите на Apple се подвигнаха с близо 1% след конференцията, като сега една акция се търгува за над 192 $. Компанията, която се чака по-късно през годината да стане единствената обществена компания в света с пазарна капитализация от 1 трлн. $, сега се прави оценка от пазара на 942 милиарда $.

iOS за всички

Традиционно максимален интерес имаше към представянето на новата версия на мобилната операционна система iOS, която се употребява от към 1.3 милиарда души по целия свят. В края на предходната година Apple се сблъска с гнева на доста от своите по-стари клиенти, откакто стана ясно, че компанията забавя работата на по-стари модели iPhone. Новата актуализация е ориентирана точно към този проблем и би трябвало да направи всички iPhone модели от версия 6 насам да работят по-бързо.

Според софтуерния шеф на компанията Крей Федериги iOS 12 ще извършва елементарни задания като отваряне на приложения два пъти по-бързо, в сравнение с предшестващата го версия. Новата система ще работи върху всички типове устройства на Apple, създадени от 2013 година насам.

Подобно на съперниците си от Гугъл и Amazon фокусът на Apple също ще бъде ориентиран от ден на ден към гласовия помощник Siri. Досега изкуственият разсъдък можеше да се употребява за относително малко приложения спрямо асистентите на конкуренцията. Сега Apple ще даде повече независимост на Siri.

Новата операционна система ще даде опция и на родителите да лимитират времето, което децата им прекарват пред устройствата, както и кои приложения могат да употребяват. " Някои приложения изискват повече внимание, в сравнение с осъзнаваме ", разяснява Федериги по време на конференцията.

Ще ви пазим от Фейсбук

Apple беше една от дребното софтуерни компании, които не станаха косвени вреди от абсурда с Фейсбук и персоналните данни. Сега компанията разгласи, че последната актуализация на браузъра Safari ще защищава потребителите от следене посредством бутоните за харесване и шерване, които се намират отвън обществените мрежи.

Други нови софтуерни артикули, които бяха показани, включват усъвършенствания в добавената действителност, приложение за конферентни диалози с до 32 участника, нова версия на операционната система за компютри MacOS. От Apple също по този начин оповестиха, че към този момент се работи по по-лесно синхронизиране на приложения за мобилни устройства и към компютри Mac.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР