Изпълнителният директор и съосновател на Wizz Air Йозеф Варади дарява

...
Изпълнителният директор и съосновател на Wizz Air Йозеф Варади дарява
Коментари Харесай

Шефът на Wizz Air дарява 1 млн. паунда за стипендии

Изпълнителният шеф и съосновател на Wizz Air Йозеф Варади подарява над 1 милион паунда за стипендии в Лондонския университет. Стипендиантската стратегия „ Варади “ ще е с фокус студенти от Централна и Източна Европа и ще е отворена и за учащи отдалечено в Лондонския университет. Ще бъдат обезпечени до 100 стипендии през идващите 10 години. Финансовото подкрепяне на студентите е изключително настоящо при лимитираните пътувания и икономическото влияние на COVID-19, защото образованието може да се организира на всички места по света.

Йозеф Варади е ученик на Университета по стопански науки в Будапеща (наричан през днешния ден Университет Корвинус в Будапеща). Той приключва магистърска степен по право в Лондонския университет (University of London) през 2014 година, специализирайки Международно бизнес право.

Съосновател е на Wizz Air и е изпълнителен шеф на самолетната компания от 2003 година насам. Преди това прекарва 10 години в Procter & Gamble на разнообразни мениджърски позиции. Йозеф е разгласен за изпълнителен шеф на годината за Централна и Източна Европа през 2018 година (награда CEESAR) и съставлява Унгария на международните награди за бизнесмен на годината EY World Entrepreneur of the Year през същата година.

Създавайки стипендиите „ Варади “ в Лондонския университет през 2020 година, Йозеф има упоритостта да поддържа до 100 студенти от цялостен ​​свят, с фокус върху тези от Централна и Източна Европа.

„ Вярвам, че подпомагането на образованието на гении от Централна и Източна Европа е значима инвестиция в бъдещето, с помощта на мощния и мултиплициращия се резултат, който образованието има върху учащите, техните фамилии и идващите генерации “, разяснява Йозеф Варади.

Според изследване на Лондонския университет, извършено през 2017/18 с претенденти, които не са се записали или не са приключили образованието си, 33% са декларирали, че не могат да си разрешат таксите за образованието, а 42% не са съумели да обезпечат финансиране за покриване на разноските, съпътстващи курсовете. Чрез щедростта на ученици и другари, студентите по целия свят могат да получат достъп до обучение, което другояче би било непостижимо за тях и да станат някой ден водачи на бъдещето.

Проф. Мери Стясни, изпълнителен шеф на Лондонския университет, разяснява: „ Образованието би трябвало да бъде налично за всички, като им се даде късмет да го продължат, без значение от финансовото им положение. Всяка поддръжка, която получим за нашите стипендиантски стратегии, разрешава на учениците от цялостен ​​свят, без значение от персоналните им благоприятни условия, да подобрят своя живот и живота на своите общности посредством обучение. “

Лондонският университет е първият, който вкарва стратегии за отдалечено образование на всички места по света през 1858 година, и първият университет в Обединеното кралство, който предлага просветителни стратегии на дами през 1868 година

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР