Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки

...
Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) започна засилени проверки
Коментари Харесай

Масови проверки на ИАРА във Видин, Враца и Монтана

Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) стартира засилени инспекции на водоемите в северозападна България . Проверени са голям брой обекти на територията на областите Видин, Враца и Монтата, оповестява от организацията.

През миналата седмица са осъществени 24 инспекции от чиновници на бранш " Рибарство и надзор Монтана. Проверявани са фенове рибари по реките и язовирите за съблюдаване нормите при осъществяване на любителски лов на риба.

Служителите на ИАРА са открили три нарушавания по Закона за риболовство и аквакултури. На нарушителите са формирани административни актове за осъществяване на любителски лов на риба без билет и за осъществяване на любителски лов на риба с повече от позволените броя въдици.

Проведени са и наблюдения на разнообразни водоеми през тъмната част на денонощието за лица извършващи нерегламентиран икономически лов на риба с хрилни мрежи, като не са установени нарушавания.

Засилените инспекции не престават и през идващите седмици , като чиновниците на ИАРА молят за съблюдаване законовите правила при осъществяване на лов на риба.
 ИАРА потегля на засилени инспекции през отпускарския месец
ИАРА потегля на засилени инспекции през отпускарския месец

Заради упования огромен брой на искащи да практикуват обичаното си хоби- риболов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР