„Изпълнили сме всички критерии за влизане в Шенген. Надявам се

...
„Изпълнили сме всички критерии за влизане в Шенген. Надявам се
Коментари Харесай

Надявам се за достъп до Шенген по въздух и море през 2018 г.

„ Изпълнили сме всички критерии за влизане в Шенген. Надявам се следващата година най-малко по въздух и море да получим достъп”. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева.
В същото време тя посочи, че по този начин или другояче сега Шенгенското съглашение не работи поради засиления граничен надзор, провокиран от противозаконната миграция.
„ Фактът е, че България се оправя най-добре с опазването на външната граница . А в това време не сме членове на Шенген”, посочи Захариева.
А по отношение на разногласието към граничната ограда с Турция, министърът разяснява: „ Няма страна, която да не благодари на България за тази ограда”.
На фона на задълбочаващата се рецесия в Испания, тя съобщи: „ Диалогът сред Мадрид и Каталуния трябваше да се случи преди референдума. Над 600 компании напуснаха Каталуния на фона на напрежението и неустойчивостта. Привържениците на независимостта приканват по-скоро за нови избори. А по-голямата част от тях упорстват за оставане на ЕС”.
" Ако Каталуния разгласи самостоятелност, какво ще стане? Няма да бъде приета от останалите страни. Тук на Балканите също има доста огромно напрежение. Все отново не може да се прави прилика със случая с Косово. От доста години приказваме за общ пазар и Европа на районите, където границите нямат значение. Надявам се да има повече разсъдък в Каталуния ", сподели тя, представена от Нова тв.
Тя добави, че връзките на страната ни с Христо Стоичков са положителни: " Надявам се неговото изявление да не ни е основало проблем. Думите му бяха персонална позиция, а не на страната ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР