Изпълнения от ранните години на легендите Баришников и Нуреев, както

...
Изпълнения от ранните години на легендите Баришников и Нуреев, както
Коментари Харесай

Ранният Баришников на Танц филм феста

Изпълнения от ранните години на легендите Баришников и Нуреев, както и неми подиуми на звездата на Руския балет Тамара Карсавина, са единствено някои от изненадите, които уредниците на Танц филм феста са подготвили за публиката в кино „ Люмиер ”. Форумът, предхождащ 33-то издание на Киномания, ще продължи от 24 до 30 септември, пренасяйки на огромния екран 12 особено селектирани ленти – министър председатели, класики, екранни шлагери, отдадени на балета, модерния танц и фламенкото, документалистики.   

Зрителите ще могат да се потопят във „ Величието на балет „ Киров ” на 26 септември от 18, 30. Филмът събира снимани подиуми от най-великите постановки на популярния ленинградски балет. Най-ценната находка са осъществявания от ранните години на легендите Нуреев и Баришников, които преди са считани за изгубени. Балет „ Киров ” (преди 1935 и след 1992-а  – Мариински театър) постоянно е бил главния съперник на гениите в Болшой спектакъл. Сред другите скъпи моменти в този неповторим филм, плод на дългогодошно изследване, са неми подиуми на звездата на Руския балет Тамара Карсавина и па дьо дьо на Галина Уланова като Белия лебед от 1940-а.  60-те години са показани с фрагменти от „ Раймонда ” на Глазунов, „ Спартак ” на Хачатурян, „ Ромео и Жулиета ” на Прокофиев, хореографията на Мариус Петипа за „ Корсар ”, както и две версии на „ Умиращия лебед ” по Михаил Фокин – на Олга Мойсеева и на Наталия Макарова.

Кадри от живота на Охад Нахарин ще оживеят на екрана на 25 септември от 20, 30 в „ Г-н Гага ”. Артистичният шеф на танцовата натрупа „ Батшева ” е считан за един от най-влиятелните хореографи. Показвайки го в сериозен и преломен миг от персоналния му живот, този въодушевен и проницателен документален филм показва създател със забележителна артистична целокупност и впечатляваща визия. Работил по кино лентата цели 8 години, в „ Г-н Гага ” режисьорът Томер Хейман съчетава моменти от подготовки с непоказвани до момента архивни фрагменти и подиуми от спектакли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР