Изпълнението на дейностите по проектНаследството на Сливен – пленяващо и

...
Изпълнението на дейностите по проектНаследството на Сливен – пленяващо и
Коментари Харесай

Представят културното наследство на всеки от основните етноси в Сливен

Изпълнението на дейностите по проект„ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “ продължава, оповестиха от Общината. Проектът е по Програма „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “.

Той се реализира с финансовата поддръжка на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

През идващите месеци следва да бъде показано културното завещание навсеки от главните етноси в Сливен.Ще бъде предоставена опция за показване на културната еднаквост на локалните етноси за да се подтиква повишение толерантността, разбирането и приемането на разнообразни културни полезности.

Основната цел на плана е да се запази и разпространява културното завещание на Сливен посредством възобновяване на пространствата за излагане на културни полезности и възстановяване ръководството на културните институти. Партньори в осъществяването му са Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ и Федерация на културно-просветно сдружение на каракачаните в България.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР